Kazakistan Almatı İslam Kültürü Mısır Üniversitesi “Nur Mübarek” Rektörü Prof. Dr. Gouda Abdulgani Basyumi, beraberindeki heyetle Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’i makamında ziyaret etti. Kazakistan ve Türkiye arasındaki dostça ilişkileri geliştirmek için iki üniversite arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen imza töreninde iki üniversitenin rektörünün yanı sıra Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar ve İslam Kültürü Mısır Üniversitesi “Nur Mübarek” yetkilileri de hazır bulundu.
ÇOK YÖNLÜ PROTOKOL
İki rektör arasında imzalanan protokolde ortak araştırma aktiviteleri, akademik yayınların ve akademik materyellerin değişimi, tartışma, ders ve araştırmalar için fakülte üyelerinin değişimi, çalışma ve araştırma için lisans ve lisansüstü öğrencilerin değişimi ve bilimsel belgelerde master ve doktora öğrencilerinin rehberliği ve yayınların değişimi amaçlanıyor.
İmzalanan protokolün zaman zaman karşılıklı anlaşmayla revizyon ve değişikliğe tabi olabileceğini ancak 5 yıl süreyle geçerliliğini koruyacağı belirtildi.