Düzce’de 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi, yeniden uygulamaya başlanan okul sütü projesi ile başladı. Düzce’de 24 bin 500 öğrenciye süt dağıtıldı.
Düzce’de öğrenciler, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine ’merhaba’ dedi. Okulların açılması ile birlikte tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de okullarda süt dağıtımı gerçekleştirildi. Türkiye genelinde başlatılan ’Okul Sütü’ projesi kapsamında Düzce Uzun Mustafa İlkokulu’nda öğrencilere sütlerini Düzce Valisi Ali İhsan Su, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman dağıttı.
Dağıtılan sütleri alan öğrenciler, dağıtımdan mutlu olduklarını söyleyerek "Sütü çok seviyoruz" dediler.
Vali Ali İhsan Su, Yavrularımızın hem fiziksel bedensel anlamda gelişimi, hem de zihinsel anlamda gelişimi adına çok önemli olan süttür. Bu besin kaynağı hakikatten yavrularımız ile buluşturmuş olduk. Çünkü onların gerçek anlamda hakikaten kemik gelişimine katkı sağlayacak, zihinsel gelişimine katkı sağlayıp içinde bir çok mineral bulunduran bir besin maddesi süt. Bizde bugün yavrularımıza dağıtımına başladık. İnşallah bu sezon boyunca devam edeceğiz. Çocuklarımıza şifa olsun diyorum. Çocuklarımızın sağlıklı ve iyi yetişmesi çok önemli ve dağıtılan sütlerde bu anlamda önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.
Düzce’de haftada 3 gün olmak üzere ana okulları, 1-2-3-4. Sınıfta okuyan 24 bin 500 öğrenciye dağıtılıyor.