Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 1 Nisan Pazar günü saat 17.00’de Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezinde "Bisikletinle Otizm Farkındalığına Katıl" etkinliği düzenleyecek.

Selçuklu Belediyesinin inşa ettiği ve Türkiye’de alanında tek olan Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı (SOBE) otizmli çocuklar ve aileleri için umut ışığı olurken bu alanda yaptığı çalışmalarla otizmin gündem olmasında Türkiye’ye örnek teşkil ediyor. Vakıf, Dünya Otizm Günü etkinlikleri çerçevesinde toplumda otizm konusunda duyarlılık oluşturmak ve dikkatleri bu konuya çekmek amacıyla "Bisikletinle Otizm Farkındalığına Katıl" isimli bir etkinlik düzenliyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay konu ile yaptığı açıklamada, SOBE’de gerçekleştirilecek etkinliğe tüm Konya halkını davet etti. Başkan Altay, “Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim merkezimiz çalışmaları, SOBE Vakfımız tarafından sürdürülen bu alanda örnek gösterilen bir merkez olarak faaliyetlerine devam ediyor. Öğrenci kayıtları alarak eğitime başlayan merkez eğitim, terapi ve aktiviteleriyle otizmli çocuklarımız için önemli bir sosyal yaşam alanı oldu. Selçuklu Belediyesi olarak otizm konusunu önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz bu bağlamda otizm konusunda bir merkez inşa etmenin ötesinde otizmli çocuklarımızın hayatını kolaylaştırmak onların hayata adaptasyonlarını sağlayarak aileleri üzerindeki sorumluluğu hafifletmeyi de büyük bir görev kabul ediyoruz. Otizm günü etkinlikleri çerçevesinde toplumda otizm konusuna dikkat çekmek amacıyla otizmli çocuklarımız için bir ışık olan SOBE’de "Bisikletinle Otizm Farkındalığına Katıl" etkinliği ve şenlik gerçekleştireceğiz. 1 Nisan Pazar günü saat 17.00’de Otizmli bireylerimiz ve ailelerinin de katılacağı bu anlamlı etkinliğe tüm Konyalı hemşehrilerimizi davet ediyorum" dedi.