Kastamonu’da bir gurup üniversite öğrencisi, karın yağışını fırsat bilerek sınav stresini kartopu oynayarak attı.
Kastamonu’da gece saatlerinde başlayan ve gün içerisinde etkisini arttıran kar yağışı, en çok öğrencilerin ve ailelerin yüzünü güldürdü.
Kastamonu’da etkili olan kar yağışı sonrası şehir içerisinde yarım metreye ulaştı. Sürücülerin zor anlar yaşadığı kar yağışı, en çok öğrencileri ve aileleri sevindirdi. Bir gurup üniversite öğrencisi Cumhuriyet Meydanında toplanarak sınav haftasında stres attılar. Ailelerde kar yağışı fırsat bilerek, eşleri ve çocuklarıyla birlikte kartopu oynadı.
Eskişehir’den Kastamonu Üniversitesine okumayan gelen Selin Sırma, sınıf öğretmenliği bölümünde okuduğunu belirterek, “Bugün Kastamonu’ya kar yağdı, bizde sabah kalktığımızda kar yağışını görünce çok mutlu olduk. Bu yüzdende arkadaşlarımızla dışarı çıkıp keyifli vakit geçiriyoruz. Çok güzel ve havada ılık, eğleniyoruz” dedi.
Ayrıca sınav haftası olması nedeniyle kartopu oynayarak sınav stresini de attıklarını ifade eden Selin Sırma, “Hem stres atıyorum hem de eğleniyoruz. Kastamonu’da çok güzel manzaralar var, zaten Kastamonu, şehir olarak güzel bir il” diye konuştu.
Kahramanmaraş’tan Kastamonu Üniversitesine okumayan gelen diğer öğrenci Veysel Topal, “2 yıldır Kastamonu’dayım, bu kadar güzel kar yağışını ilk defa görüyorum. Bizde, dışarı çıkıp arkadaşlarla eğleniyoruz. Sınavı falan unuttuk, KPSS kitaplarını bir kenara attık. Dışarı çıkıp kartopu oynuyoruz çocuklar gibi” şeklinde konuştu.
ESNAF, İŞYERLERİNİN ÖNÜNÜ KÜRÜDÜ
Kastamonu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle işyerlerinin önü karla kapandı. Bu yüzden bazı esnaf, Belediye ekipleriyle birlikte işyerlerinin önünü açmak için ellerinde kürekle, kar kürüdü. Belediye ekipleri, kepçe ile birlikte topladıkları karı kamyonlara yükleyerek başka bir bölgeye taşıdılar.
Kastamonu Belediyesine bağlı ekipleri, cadde üzerinde ve sokak aralarında yürüttükleri çalışmalarla trafiği açık tutmaya çalışırken, bir yandan da vatandaşların yoğun olarak kullandığı kaldırımlarda biriken karları kürümeye çalışıyor. Kar kürüme makineleriyle kaldırımları kürüyen ekiplerin ardından kısa sürede yoğun kar yağışı nedeniyle kaldırımlar tekrar karla kaplanıyor.
Ayrıca şehir içinde greyder ve kepçe ile birlikte kar kürüyen ekipler, bir yandan da araçların kaymaması için kumlama çalışması yapıyor.
KASTAMONU’DA 837 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Kastamonu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 837 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Kastamonu’da etkili olan kar yağışı sonrası merkezde 173, ilçelerden Abana’da 8, Ağlı’da 5, Araç’ta 113, Azdavay’da 46, Bozkurt’ta 20, Cide’de 60, Daday’da 56, Devrekani’de 48, Doğanyurt’ta 21, İhsangazi’de 22, İnebolu’da 74, Küre’de 31, Seydiler’de 15, Pınarbaşı’nda 20, Taşköprü’de 60, Tosya’da 48, Şenpazar’da 17 olmak üzere toplam 837 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.
İl Özel İdaresine bağlı ekipler, kapalı yolların açılması için çalışmaların aralıksız sürdürüyor.
ILGAZ’DA KAR KALINLIĞI 1,5 METREYİ BULDU
Meteoroloji Müdürlüğünün günler öncesinden uyardığı kar yağışı, Kastamonu genelinde etkisini gösterdi. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı gün içerisinde etkisini arttırarak devam ediyor. Meteorolojinin tüm uyarılarına rağmen trafiğe hazırlıksız çıkan sürücüler, yollarda kalarak zor anlar yaşadı. Ilgaz Dağı’nda kar kalınlığı 1 buçuk metreyi aştı. Hafta sonuna kadar etkisini devam ettirecek olan kar yağışı nedeniyle Karayolları 15. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.
KASTAMONU’DA EĞİTİME KAR TATİLİ
Kastamonu ve ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime iki gün ara verildi.
Kastamonu’da gece saatlerinde başlayan kar yağışı gün içerisinde etkisini arttırdı. Kent merkezinde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Kar yağışının etkili olması nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü, ilk ve orta dereceli okullarda bugün ve yarın olmak üzere iki gün süreyle tatil edildi.
Ayrıca kar yağışı ilçelerde de etkisini arttırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü, Araç, Taşköprü, İhsangazi, Devrekani, Çatalzeytin, Tosya, Daday, Doğanyurt ve Hanönü ilçelerindeki tüm okullar ile Cide ilçesindeki taşımalı okullarda eğitime bugün ve yarın için ara verildi. İnebolu ilçesinde ise, tüm okullarda sadece bugün eğitime ara verildiği öğrenildi.