Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığı  sıfırın altında 22 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge  genelinde bugün havanın az bulutlu ve açık olması, gece saatlerinde buzlanma ve  don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgar doğu ve  kuzeydoğu yönlerinden orta kuvvette esecek.



Meteoroloji yetkilileri, Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don  olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden, vatandaşları yaşanabilecek  olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere  Ardahan'da 22, Kars'ta 13, Ağrı'da 7, Erzurum'da 6, Erzincan'da 5, Iğdır'da 2  derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek sıcaklıklarının ise Ardahan'da sıfırın altında 5,  Kars'ta 1, Erzurum'da 3, Ağrı'da 5, Erzincan ve Iğdır'da 8 derece olması  bekleniyor.

Kar kalınlıkları ise Kars'ta 1, Erzurum'da 2, Ardahan'da 16 santimetre  olarak ölçüldü.



DIŞARI ÇIKAMIYORLAR
Ardahan'da, insanların kaş ve kirpikleri  kırağı tuttu. Ardahan'da soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Soğuk hava nedeniyle  kent merkezinden geçen alabalık deresi dondu, ağaçlar ve yaprakları kırağı ile  kaplandı, sokakta yürüyen bazı vatandaşların da kaş ile kirpiği kırağı tuttu.

Özellikle kent merkezinde etkili olan soğuk ve buzlanma yüzünden  yürümekte güçlük çeken bazı öğrenciler okula gitmekte zorlandı. Bu sebeple yaşı  küçük öğrenciler ailelerinin yardımıyla okula ulaşabildi. Lise Caddesi'nde,  buzlanmadan dolayı bazı öğrenciler yolun karşısına geçmekte güçlük çekti. Soğuk havanın yanı sıra pusun da etkili olduğu il merkezinde sürücüler  de güçlükle ilerleyebildi.



 Kentteki soğuk hava sebebiyle bazı araçlar da buz tuttu. Remzi Almaz,  arabasının buzla kaplandığını belirterek, "Sabah ilk işim, aramayı ısıtmak ve  camlardaki buzu kazımak. Başka türlü çok zor. Soğuklar aniden bastırdı. Arabanın  camını temizlemediğiniz zaman yol alamıyorsunuz. Bu nedenle biraz hazırlıksız  yakalandık." dedi.

Kentte, vatandaşlar zorunlu olmadıkça ev ve işyerlerinden dışarı  çıkmamayı tercih ediyor.