Gaziantepli Araştırmacı yazar Hacı Canpolat’ın yazdığı Paralel Tekerrür adlı kitapta, FETÖ ihanetinde uygulanan metotların Abdülhamit Han döneminde birebir aynı olduğunu ifade etti.

Araştırmacı Yazar Hacı Canpolat’ın ilk kitabı Paralel tekerrür yayımlandı. Kitabı 17-25 Aralık sürecinin hemen sonrasında yazmaya karar verdiğini belirten Hacı Canpolat, Osmanlı’dan günümüze Abdülhamit Han döneminden Recep Tayyip Erdoğan’ a kadar yapılan ihanetleri kaleme aldığını ifade etti.

Kitabında Osmanlı dönemindeki Abdülhamit Han, hem de günümüzde Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan ihanetlerin birbirine benzediğine dikkat çeken Canpolat, FETÖ ihanetini araştırmaya başladıkça ihanetin büyüklüğünün ve tarihteki diğer ihanetler ile ilgili benzerliğinin farkına vardığını kaydetti.

Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hainlere karşı dik duruşu ve bunların gerçek yüzlerini görmesiyle başlayan sürecin kendisini çok etkilediğini anlatan Hacı Canpolat, 15 Temmuz Darbe girişiminin ise kitabı yazarken gerçekleştiğini hatırlattı.

Paralel Tekerrür’ün içeriği

Canpolat, kitabında, Osmanlı döneminde Abdülhamit Han’a yapılan ihanetler ve günümüzde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan ihanetlerin yer aldığını belirterek, Abdülhamit Han ve Recep Tayyip Erdoğan döneminde arada uzun yıllar geçmesine rağmen 15 farklı konunun bire bir aynı olduğuna dikkat çekti. Tarihin tekerrür ettiğini ifade eden Canpolat, FETÖ’nün son 40 yıldır devletin içine nasıl sızdığı nasıl kadrolaştığı konusu ile devlete karşı nasıl darbe girişimi yaptığının kronolojisi de yer aldığını da vurguladı.

Canpolat, "FETÖ ve daha önceki dönemdeki İttihat ve Terakki’nin çalışma metotlarının Mason örgütleri’nin yöntemleri ile birebir uyuştuğunu kitabımda ifade ettim. Yani dış mihrakların vatana devlete karşı yaptığı ihanetlerde kullandığı maşaların zamanla hep değişmesi ama senaryonun hep aynı olduğunu görüyoruz. Oynanan oyunların birbirine ne kadar benzediğini fark edebiliyoruz. Ülkemizin atlattığı bu büyük tehlikeyi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ile nasıl bertaraf edildiğini ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a neden destek verilmesi gerektiğini de detaylı bir şekilde bu kitapta ifade ettim" dedi.

Canpolat, Karina yayınevi tarafından basılan kitabı Meclis ziyaretinde Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer, Şamil Tayyar, Mehmet Erdoğan ve Canan Candemir Çelik’e e Meclis ziyaretinde kitap hediye ettiğini hatırlatarak, milletvekillerin kitap ile ilgili olumlu görüş belirttiklerini ifade etti.

Canpolat killetvekillerinin kitap nedeniyle kendisine teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.