ANKARA, () - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, dünyanın pek çok yerinde Müslümanların bu bayrama da boynu bükük, yüreği yaralı, gözleri yaşlı girdiğini belirtti. Erdoğan "Irak, Suriye, Filistin, Yemen, Mısır, Libya ve Somali başta olmak üzere, tüm İslam coğrafyasında kardeşlerimizin içinde bulunduğu durum, bizleri de derinden etkiliyor, sevincimizi gölgeliyor. İnşallah bu mübarek günler, kardeşlerimizin kurtuluşuna; tüm insanlığın huzur ve güven içinde geleceğe umutla bakabilmesine vesile olur" dedi.
Mesajında, "Milletimiz tarihi boyunca geniş coğrafyalarda hâkimiyet tesis eden devletler kurmuş ve medeniyetimizin nişanesi olan eserler bırakmıştır" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugün de zor zamanlarında kardeşlerimizin yanında yer alarak, tarihe insanlık adına iftihar vesilesi olacak bir iz bırakacağımıza inanıyorum. Ramazan Bayramı, millet olarak bu anlayış etrafında tek vücut olmamızı sağlayacaktır. Maalesef dünyanın pek çok yerinde Müslümanlar, bu bayrama da boynu bükük, yüreği yaralı, gözleri yaşlı şekilde giriyor. Irak, Suriye, Filistin, Yemen, Mısır, Libya ve Somali başta olmak üzere, tüm İslam coğrafyasında kardeşlerimizin içinde bulunduğu durum, bizleri de derinden etkiliyor, sevincimizi gölgeliyor. İnşallah, bu mübarek günler, kardeşlerimizin kurtuluşuna; tüm insanlığın huzur ve güven içinde geleceğe umutla bakabilmesine vesile olur. Biz, ülke ve millet olarak, ilgili kamu kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, her zaman olduğu gibi, Ramazan ayı boyunca da dünyanın dört bir yanında kardeşlerimizle dayanışma içinde olmaya çalıştık. Ulaşabildiğimiz tüm mağdur ve mazlumlara, hiçbir ayrım yapmaksızın, yardım eli uzatmanın çabası içinde olduk. Bundan sonra da aynı anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Bu hizmetlerin ifasında görev alan herkese şükranlarımı sunuyorum. Ramazan Bayramınızı kutluyor; bu mübarek günlerin, tüm İslam âlemiyle birlikte bizlerin de birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum."
TRAFİK UYARISI
Memleketlerine bayram ziyaretine gitmek veya tatil için yola çıkan tüm vatandaşlara uyarıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajını şöyle tamamladı:
"Bayram sevincini felakete dönüştürmemek için, trafik kurallarına azami düzeyde riayet etmeye lütfen özen gösterelim. Sözlerime rahmetli Abdurrahim Karakoç'un bir dörtlüğüyle son vermek istiyorum; 'Âlem-i İslâm'a rahmet su gibi. Aksın, bayram olsun bayramlarınız. Evleriniz cennet kokusu gibi. Koksun, bayram olsun bayramlarınız." Bu çerçevede özellikle çocuklarımızın aileleriyle birlikte, bayramı bayram gibi geçirmelerini diliyorum. Bir kez daha ülkemizde ve yurt dışında bulunan vatandaşlarımızın; tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını kutluyor; bayram bereketinin kalplerimizi coşturmasını, umutlarımızı yeşertmesini Allah'tan temenni ediyorum. Kalın sağlıcakla."