Pakistan'da Bacha Khan Üniversitesi'ne düzenlenen silahlı saldırıda, saldırganlara direnmeye çalışan kimya öğretmeni Syed Hamid Hüseyin hayatını kaybetti. Pakistan bu kahraman öğretmeni konuşuyor.
Pakistan Tribune’un haberine göre, Zahur Ahmed adlı öğrenci, silah seslerinin duyulmasının ardından Hüseyin’in kendisine binadan çıkmamayı tembihlediğini söyledi. Ahmed, “Öğretmen elinde bir silah tutuyordu. Daha sonra ona bir kurşunun isabet ettiğini gördüm. İki militanın ateş açtığını gördüm. İçeri koştum ve arka duvardan atlayarak kaçmayı başardım” sözleriyle yaşadıklarını anlattı. Bir başka öğrenci de kimya öğretmenini silah tutarken gördüğünü ve militanlara ateş açarak karşılık verdiğini aktardı.

SALDIRIYI ONLAR ÜSTLENDİ
Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayberpaktunhuva eyaletinin Çaharsada kentindeki üniversiteye yapılan saldırıyı Pakistan Talibanı'na bağlı Gidar grubu üstlendi.
Pakistan Talibanı gruplarından Gidar lideri Ömer Mansur, Facebook hesabından, saldırıyı üstlendiklerini açıkladı.
Ordu sözcülüğü de şu ana kadar 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini, kampüsün militanlardan ve olası diğer tehditlerden temizlenmesi çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

Haber7