Yunus Emre Yerleşkesi’nde bulunan yemekhane önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu, Merkez Yemekhane cam ve duvarlarına çeşitli afişler astı. Bu afişlerin kaldırılmasını isteyen Özel Güvenlik Birimi’ne öğrenciler tepki göstererek afişlerin kaldırılmasına karşı çıktı. Daha sonra üniversite içerisine gelen Çevik Kuvvet ekipleri nezaretinde güvenlikler, burada bulunan afişleri söktü. Yemekhane önünde öğrenciler ile polis arasında sözlü münakaşa yaşanması sonucunda öğrenciler Edebiyat Faültesi’ne yöneldi. Bu esnada bazı öğrenciler, özel güvenlik görevlilerini protesto ederek, ellerinde bulunan afişleri gösterip, bunlarında alınmasını söyledi. Ardından fakülte içerisine giren öğrenci grubu, girişte bulunan otomatik kapıyı kapatarak, güvenlik görevlilerinin içeri girmesini engelledi. Farklı bir girişi kullanan çevik kuvvet ekipleri ise kapatılan kapıya gelerek öğrencileri uzaklaştırdı.

Fakülte kantini içerisine giren öğrenci grubu, burada hem masa ve sandalyeleri kullanıp hem de kol kola girerek, barikat oluşturdu. Daha sonra öğrenciler, kantin camlarındaki afişleri de söken özel güvenlik görevlilerine yeniden tepki gösterdi. Bu tepkiler üzerinde Çevik Kuvvet ekipleri, öğrencilere biber gazı ve kalkanlarla müdahale etti. Öğrenciler de ekiplere, sandalye, soda şişesi, su şişesi atarak kantin dışarısına çıktı. Bu sırada da yaşanan biber gazlı müdahale sonucunda 2 öğrenci gözaltına alındı.

Ardından, okulun çeşitli fakültelerine kaçan öğrencilerle polis arasında kovalamaca yaşandı. TOMA’nın da hazırda bulunduğu olay, öğrenci gruplarının dağılmasıyla sona erdi.