Türkiye Organ Nakli Vakfı’nın Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlediği organ bağışı konulu toplantıya Başbakan Başdanışmanı Hüseyin Çelik de katıldı. Çelik, “Size kimsenin bilmediği bir gerçeği açıklamak istiyorum. Ben bütün organlarımı bağışladım” dedi.
Türkiye Organ Nakli Vakfı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü “Gençler Organ Bağışını Destekliyor” projesinin kapanış programı Pursaklar’da gerçekleştirildi. Programa Başbakan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Eyüp Kahveci, Pursaklar Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Erçetin ve çok sayıda kişi katıldı. Konferansta konuşan Hüseyin Çelik, “Size kimsenin bilmediği bir gerçeği açıklamak istiyorum. Ben bütün organlarımı bağışladım” diye konuştu.
Vakfın organ nakli konusundaki çalışmalarının Türkiye genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Çelik, gençlere de şöyle seslendi:
“Diyanet İşleri Başkanlığımızın da bu konuda çok güzel açıklamaları var. Diyorlar ki organ bağışı candan cana giden en büyük sadakadır. Organ bağışı umuttur. Gençlerimize bu konuyu anlatan Türkiye Organ Nakli Vakfı’nı tebrik ediyorum.”
Konferansın açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz ise, “Gençler bir hazinedir. Biz gençlerimizi daha duyarlı, daha bilinçli, daha sosyal yapacak her türlü projenin arkasındayız. Organ bağışı noktasında Ankara’da büyük bir farkındalık oluşturan Türkiye Organ Nakli Vakfı’nın projelerini destekliyoruz” diye konuştu.
Türkiye’de 30 bin kişinin organ nakli için sıra beklediğini açıklayan Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Eyüp Kahveci, “Türkiye’de 30 bin kişi hayata tutunmak için organ nakli bekliyor ama ne yazık ki her yıl 2 bin kişi beklediği organı bulamadığından hayatını kaybediyor” dedi.
Programın sonunda protokol üyeleri ile gençler toplu fotoğraf çektirdi.