Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen ‘Sarıkamış Şehitleri Asım’ın Nesli Asrın Yürüyüşü’ Antalya’da da gerçekleştirildi. 17 okuldan 2 bin genç ellerinde Türk bayrakları ile Sarıkamış harekatında donarak şehit düşen on binlerce Mehmetçik’i andı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Antalya Gençlik Merkezi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Sarıkamış Şehitleri Asım’ın Nesli Asrın Yürüyüşü’, 17 okuldan 2 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan gençler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ile Işıklar Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Ay yıldızlı tişört giyen öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganları attı. Atatürk Spor Salonu’nda devam eden etkinlikte ise dua okundu, tiyatro gösterisi düzenlendi. Etkinlikte yağlı buğday çorbası ile üzüm hoşafı da dağıtıldı.
Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Sarıkamış’ı anma etkinliğine katılımın yoğun olduğunu belirterek, “Çanakkale ne ise bizim için Sarıkamış da o dur. 17 okuldan 2 bin öğrencimiz etkinliğe katıldı. Bu bilinci vermek adına bakanlığımız etkinlik düzenledi. Amacımız Sarıkamış’ta şehit olan gençlerimizi anmak. Bu organizasyonlar geleceğimizin teminatı gençlerimize milli bilinç vermek içindir. Geçmişini bilemeyen gençler geleceğini sağlam temellerle inşa edemez” diye konuştu.