ERCAN ATA-ANKARA/

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala:"Spor Yapmak Gençlerimizin Anayasal Hakkıdır, "Engellenemez"dedi

(TFF) Türkiye Futbol Federasyonunun almış olduğu bu karar eleştirilere neden oldu. Okul sporlarında uluslararası alanda alınan Dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarılarda , kulüplerde oynayan öğrencilerin sayesinde olmuştu.

GENÇLERİMİZİN SPOR YAPMASI ANAYASAL BİR HAKTIR

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada: " Spor Yapmak Gençlerimizin Anayasal Hakkıdır. TFF'nin almış olduğu karar bana göre yanlıştır diyerek şu açıklamalarda bulundu. Başkan Pala: "Anayasanın 58 ve 59. Maddesinde Devlet başarılı sporcuyu korur diyor. 18 yaşına kadar, spor ve eğitimi bir arada götüren bütün öğrenciler Devletin güvencesi altındadır. Biz eğitimciler çocuklarımızı, spor ve eğitimle toplumla barışık, sosyal bireyler olarak yetiştiriyoruz. Lise çağında kulüplerin alt yapısında futbol oynayan çocukların, okul takımlarında oynatılmama kararı "anayasa"ya aykırıdır. Kaldıki (ISF) uluslararası okul sporları federasyonunun kararlarında da, böyle bir kural yoktur. Bu karar ile, sadece çocuklarımızın spor yapma hakkını ellerinden alıyoruz. Kaldıki bu kararı alanların hepsinin okul geçmişlerinde futbol vardır. TFF bu karardan bir an önce vazgeçmelidir. Dünya'da bunun gibi bir örnek yoktur. Okul takımı forması giymek, her sporcunun ve gençliğin hayalidir ve engellenemez," ifadesini kullandı.

ROMA'DA OYNAYAN SALİH UÇAN'INDA DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ VAR

Başkan Ayhan Pala, Salih Uçan'ın da İzmir Çıpa Lisesinde okurken Dünya üçüncüsü olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu. Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi, Fenerbahçe altyapısı, Trabzon lisesi ve Erdoğdu liseleride Tarabzonspor alt yapılarında oynayan öğrencilerimizle Dünya şampiyonu olmuşlardı. TFF'nin bana göre almış olduğu bu karar "okul ve kulüp" işbirliğini olumsuz etkileyecek diye düşünüyorum"

SPOR FALİYETLERİ DAİRE BAŞKANI ÖMER KALKAN: "KARAR GELİNCE HUKUKCULARIMIZLA GÖRÜŞECEĞİZ

Türkiye içerisinde okul sporlarından sorumlu olan Spor bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Spor Faliyetleri Daire Başkanlığının bu karara oyup uymayacağı belli değil. Spor Faliyetleri Daire başkanı Ömer Kalkan: "Bu konuda yorum yapmayarak, resmi yazı henüz bize ulaşmadı. Karar bizlere ulaştığında, hukukçularımızla görüşüp gereken açıklamayı yapacağız,"dedi.