Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası’nda Manisa 19 Mayıs Stadı’nda Manisaspor ile yaptığı karşılaşma sonrası Akhisar Belediyesporlu bir çok taraftara 1 yıl sahalara giriş yasağı getirmişti.
Yapılan bu yasağın ardından Akhisar Belediyespor yönetimi resmi internet sayfasından bir açıklama yaptı. Akhisar Belediyespor resmi internet sayfasında şu bilgilere yer verildi:
Akhisar Belediyespor Yönetim Kurulu olarak Türkiye’nin en centilmen taraftarına müsabakalardan 1 yıl boyunca men cezası verenleri anlamakta güçlük çekiyoruz. Maalesef ki Manisa emniyeti, Manisaspor maçında taraftarımıza yapılan şiddet içerikli uygulama ile sınırlı kalmayıp bir çok taraftarımızında 1 yıl süre ile müsabakalardan men cezası almasına neden olmuştur. Kendi evinde her deplasman takımı taraftarını misafirperverliği ile mest eden, gittiği her deplasmanda ise sevgi ve muhabbet ile karşılanan, milyonlarca sporseverin gönülden onayı ile Türkiye’nin en centilmen taraftarı olarak gösterilen Akhisarspor taraftarımıza verilen bu cezaları anlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz. Diğer takımlara benzer olaylarda tribün kapatma cezası verilirken bizim taraftarlarımıza men cezası verilmesini vicdanımıza sığdıramıyoruz. Manisa valiliğini konu ile ilgili olarak göreve çağırıyor ve Manisa emniyetini artık bu uygulamalarından vazgeçmeleri için sükunete davet ediyoruz. Ve bilinmesini isteriz ki; Akhisarspor Yönetim Kurulu olarak bu büyük taraftarın her an ve her daim yanındayız."