Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), )- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın İstanköy Adası'na yola çıkan ancak botlarının motoru arızalanınca kürek çekerek bir adaya sığınan Suriye uyruklu 50 kaçak, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Bir diğer umut yolculuğunda ise organizatörlerin kandırdığı Suriye ve Pakistan uyruklu 45 kişilik grup, aralıklarla yağan yağmur altında 11 saat bot bekledikten sonra kimsenin gelmeyeceğini anlayınca kent merkezine döndü.
Bu gece Bitez Mahallesi Kabakum Mevkii'nden denize açılarak Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışan 50 Suriyelinin içinde bulunduğu 8 metrelik botun motoru, bir mil açıktaki Çelebi Adası yakınından geçerken arızalandı. Kürek çekerek adaya çıkan grup, balıkçıların ihbarı üzerine Bodrum Limanı'ndan hareket eden 101 Nolu Sahil Güvenlik Botu'na alınarak limana getirildi. Grup, işlemlerinin ardından emniyete teslim edildi.
Bir diğer umut yolculuğunda ise taksilerle Akyarlar Mahallesi Hüseyin Burnu'na gelen Pakistan ve Suriye uyruklu 45 kişilik bir grup, kendilerine bot ve motor getirecek organizatörleri beklemeye başladı. Sabaha kadar aralıklarla yağan yağmurun altında sahilde duran kaçaklar, geçen 11 saatin ardından kimsenin gelmeyeceğini anlayınca geldikleri gibi taksilerle bölgeden ayrıldı. Bölgeden ayrıldıkları sırada muhabirinin görüntülediği kaçaklardan Pakistan uyruklu 34 yaşındaki Wasaha Takmir, "Bir gün önceden bot için 1500'er dolara anlaştık. Paranın yarısını peşin verdik. Buluşma yerine geldik, ancak saatler geçmesine rağmen botu ve motorunu getirmediler. Sabah saatlerinde ise telefonlarını kapattılar. Yine de öğle saatlerine kadar umutla bekledik. Yağmur hızlanınca şehir merkezine çaresizce geri döndük" dedi.
KOS'TA YUMRUK YUMRUĞA KAVGA
Bodrum yakınlarından tur teknesine binen 75 kişilik bir grup ise, bir saatte İstanköy Limanı'na ulaşmayı başardı. Kaçaklar tekneyi terk ettikten üç saat sonra mendireğe demirli tekne fırtına nedeniyle batarak sulara gömüldü. Bu sırada grup içinden iki Suriyeli yumruklaşmaya başladı. O anlar, bir Yunan tarafından fotoğraflandı. Kaçakların gözaltına alındığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI