Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Teşkilatı, Konya Milletvekili Adaylığı için başvuru yapan 206 isimle bire bir mülakat gerçekleştirdi.
Bir otelde yapılan programda aday adaylarını, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, 50 kişilik İl Yönetim Kurulu Üyeleri, 31 İlçe Başkanı, İl Kadın ve Gençlik kolları Başkanı’ndan oluşan 83 kişilik bir heyet dinledi. Ortalama 4 dakika süre verilen aday adayları, kendilerini Konya ve ülke adına düşünce ile projelerini anlattı.
“SÜRECİ ADİL VE HAKKANİYET ÇERÇEVESİNDE YÜRÜTMEK İSTİYORUZ”
Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, 20 Şubat’ta tamamlanmasının ardından aday adaylarını daha da yakından tanımak, şehrimiz ve ülkemiz adına düşünce ile aday adaylarının projelerini dinlemek istedikleri için böyle bir program yaptıklarını söyledi. Arat, “Bugün aday adayı mülakatlarımızı gerçekleştiriyoruz. Amacımız, İl Yönetimimizle, ilçe başkanlarımızla, ilçe yönetimlerimizle, kadın ve gençlik kollarımızla süreci hak ve adalet çerçevesinde tamamlamak. Aday adaylarımızın da beklentileri bu yönde bizde böyle bir ortamı sağlamak istedik. Tüm teşkilatlarımızdan ricam, Sayın Başbakanımız hariç kimseye yaslanmadan adil değerlendirme yapmalarıdır. Sürecin partimiz, şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.