ADIYAMAN'da İtfaiye Haftası kutlamaları kapsamında itfaiye erlerinin yaptığı tatbikatlarda yavaş olmaları ve püskürtülen suyun izleyicilerin üzerine gelmesi Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'yu sinirlendirdi. İzleyicilerden özür dileyen Kutlu, "Bu tatbikatımız bir ilkokul müsameresinden öte gitmez. Beğenmediğimi açıkça ifade edeyim. Allah'tan yangında böyle değilsiniz. Eğer yangında da böyle olsaydınız bütün memleket yanmıştı" dedi.
İtfaiye Haftası kutlamaları kapsamında Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından Valilik bahçesinde tatbikat düzenlendi. Tatbikata; Vali Yardımcıları Levent Öztin, Yunus Emre Altıner, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, İtfaiye Müdürü Ahmet Çelik ve vatandaşlar katıldı.
İtfaiye erleri, alanda bulunanlara yapılan çalışmaları anlattıktan sonra sırasıyla yanan bir otomobil, yangın çıkan bir ev ile yüksekte mahsur kalan bir vatandaşın tahliyesini canlandırdı. Son olarak alanda ateşe verilen maket evdeki yangına müdahale edildi. Ancak müdahale sırasında itfaiye erlerinin sıktığı su töreni izleyenleri ıslanmasına neden oldu. Bu duruma sinirlenen ve eline mikrofon alarak izleyicilerden özür dileyen AK Partili Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, itfaiye erlerini eleştirerek şöyle dedi:
"Yüksekteki vatandaşı indirmek 10 dakika sürdü, sanki çay molası verdiler. Yangında suyu nereye püskürttüğümüz belli değil. Arkadaşlar bu tatbikatımız bir ilkokul müsameresinden öte gitmez. Beğenmediğimi açıkça ifade edeyim. Allah'tan yangında böyle değilsiniz. Eğer yangında da böyle olsaydınız bütün memleket yanmıştı. Program başarılı değildi bunu açıkça söylüyorum. Bugünkü amatör programdan dolayı yangına müdahalede başarılı olan itfaiye ekibini eleştiriyorum."
Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, etkinliğin ardından tepkisini sosyal medya hesabından yaptığı; 'İtfaiyecilerimizin tatbikatı ilkokul müsameresi gibiydi. Beğenmedim. Allah'tan gerçek yangınlarda iyiler" paylaşımla da sürdürdü.
FOTOĞRAFLI