Ekinözü Belediyesi ve Ekinözü Kaymakamlığı’nın ortaklaşa düzenlediği Nevruz Bayramı etkinlikleri, soğuk hava ve kar yağışına rağmen renkli görüntülere sahne oldu.
Bolluk ve bereketin beklendiği, birlik ve kardeşliğin çağrısı, eski takvimlerimizde yeni yılın başlangıcı olan 21 Mart Nevruz Bayramı Ekinözü’nde kutlandı. Programda konuşan ve birlik-beraberlik çağrısı yapan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, “Bu nevruz ateşi gibi birbirimizi ısıtalım” dedi.
Yukarı İçmeler’de gerçekleştirilen kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Programın ilk konuşmasını yapan isim ise Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen oldu. Başkan Çeleğen, konuşmasında; “Nevruz bir dostluk, bir kardeşlik, bir uyanış bayramıdır. Baharın müjdecisi olan bu bayramı, bu günü ülkemizin yeniden dirilişi ve uyanışında, yüreklerimizin uyanışına, kardeşliğe, barışa yeniden başlamasını vesile olmasını diliyorum. Kar yağıyor ama Nevruz ateşini hep beraber yaktık. Fani dünyada yaşıyoruz; birbirimizi sevelim. Bu nevruz ateşi gibi birbirimizi ısıtalım” ifadelerini kullandı.
Ekinözü Belediyesi olarak nevruzdan sonra sahaya ineceklerini ve ilçenin en ücra köşelerine kadar hizmet götüreceklerini kaydeden Başkan Çeleğen, “Hemşerilerimden biraz sabır rica ediyorum. Medar-ı iftiharımız Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal Bey’, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç Bey, İl Başkanımız Metin Doğan ve Kaymakamlığımızla el ele vererek sahaya ineceğiz. Ekinözü’ne her türlü hizmeti yapacağız. 21 mahallemizin 77 mezramızın yol, su gibi altyapı hizmetleri başta olmak üzere her türlü hizmetine koşacağız. Her konuda mutlaka değişim ve dönüşüm yapacağız. İstihdamı arttırmak için de çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.
Daha sonra kürsüye davet edilen Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül de, “Baharın başlangıcı, bahar bayramı anlamına gelen nevruzun, sağlık, huzur, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum. Nevruz, köklü bir millet olduğumuzun kanıtlarından biri olan, hem yeniden doğuşu, tomurcuklanmayı hem de barış için, kardeşlik için, dostluk için, yeni güzel başlangıçlar için ihtiyacımız olan baharı temsil eder. Dolayısıyla nevruz, huzur içinde, kardeşçe ve şenliklerle kutlanması gereken, tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatan bir bayramdır. Bu programın hazırlanmasında ciddi emek sarf edildi. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kar ve yağmura rağmen buraya teşrif edenlere de teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından nevruz ateşi, Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül ve Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen tarafından yakıldı. Daha sonra ise Kaymakam Gül ve Başkan Çeleğen, nevruz geleneği olan demir dövdü. Kaymakam Gül ve Başkan Çeleğen, vatandaşlara nevruz ateşinin başında halay çekti. Katılımcıların nevruz ateşinin üzerinden atlamaları ise renkli görüntüler ortaya çıkardı.
Öğrencilerin ve yöresel şairlerin okuduğu şiirler, müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisinin ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunulması ile sona erdi.