Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 6552 sayılı kanun kapsamında yürürlüğe giren yapılandırma fırsatından bugüne kadar toplam bin 853 sigortalının yararlandığı belirtildi.
Sosyal Güvenlik Merkezi (SGM) Beyşehir Müdürü Ekrem Çavuşlu, Beyşehir’de ilgili kanun çerçevesinde yapılandırmadan yararlanmak üzere başvuruda bulunan 4B kapsamındaki Bağ-Kur sigortalı sayısının bin 142, işveren sigortalı sayısının 552 ve genel sağlık sigortası kapsamındaki sigortalı sayısının ise 159 olduğunu bildirdi.
Başvuru yapan tüm sigortalıların yapılandırma iş ve işlemlerinin merkez müdürlüğü tarafından neticelendirildiğini vurgulayan Çavuşlu, 6552 sayılı kanun kapsamında yapılandırma işlemlerinin 31 Ocak 2015 tarihine kadar uzatıldığını da hatırlattı. Çavuşlu, bu süreye kadar başvurusunu yapmayan Bağ-Kur ve işveren sigortalılarının da müracaatını yaparak yapılandırmadan faydalanmasını istediklerini kaydetti.
Genel sağlık sigortası kapsamındaki sağlık sigortalılarının yapılandırmaya başvuru son tarihinin 30 Nisan 2015 tarihi olduğunu da vurgulayan Çavuşlu, şu bilgileri verdi; "Bu zamana kadar genel sağlık sigortası çerçevesinde istediğimiz seviyede başvuru olmadığından, özellikle askerlikten gelen gençler ve okulunu bitirip çalışma hayatına başlamayan vatandaşlarımızın genel sağlık sigortası kapsamında birikmiş borçları çıkıyor. Bunları bir an önce yapılandırmaları ve gelir tesbiti için de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına müracaat etmeleri gerekiyor. Çıkacak olan borçları bir an önce yapılandırırlarsa, bu haktan, gecikme zamlarının silinmesiyle birlikte sadece ana paraları yapılandırarak ana paralarını defaten ödeme haklarından faydalanmalarını istiyoruz. Bu konuda özellikle hem kurumumuza, hem de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gelir testi için yapılandırma kapsamında müracaat etmeleri vatandaşlarımızın lehine olan bir durumdur.”