Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki Suriye sınırında mayın tespit ve temizleme çalışması yapan güvenlik güçlerine terör örgütü IŞİD üyelerince ateş edildi.

Alınan bilgiye göre, Halep'e bağlı Cerablus'un denetimini elinde bulunduran IŞİD militanlarınca ateşlenen havan mermileri, Karkamış ilçesine isabet etti.

MERMİLERİN İMHASI İÇİN UZMAN EKİPLER GETİRİLDİ

Mermilerden 3'ü Karkamış Belediyesi arkasındaki boş alana, biri Etiler Mahallesi Nizip Bulvarı'na, 2'si de sınırdaki Karanfil Mahallesi'ndeki boş araziye düştü. Olayda can ve mal kaybı yaşanmadı, patlamayan bir havan mermisinin imhası için uzman ekip çağrıldı.

BÖLGE TRAFİĞE KAPATILDI

Karkamış-Nizip kara yolu da havan mermisinin imhası için güvenlik amacıyla trafiğe kapatıldı, sınır hattına yakın bölgedeki Karkamış Belediyesi hizmet binası da boşaltıldı.

BÖLGE GEÇİCİ OLARAK BOŞALTILDI

Havan mermisinin düştüğü Karanfil Mahallesi sakinleri de güvenlik güçlerinin tavsiyesi üzerine evlerinden ayrıldı.

Bu arada güvenlik güçlerince, angajman kuralları gereği Suriye'den havan toplarının atıldığı terör örgütü IŞİD'e ait mevziler, Fırtına obüsleri ve diğer ağır silahlarla bombalandı.

VATANDAŞLAR UYARILDI


Belirli aralıklarla devam eden çatışmalar nedeniyle sınır hattında tespit ve temizleme çalışması yapan mayın temizleme aracı bölgeden çıkarılırken, çalışmalara ara verildiği öğrenildi. Çatışmaların ardından bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, vatandaşlar sınıra yakın yerde durmamaları konusunda uyarıldı.. Mayın temizleme aracı, 16 gündür sınır hattına örülecek güvenlik duvarı çalışmaları kapsamında Karkamış'ta görev yapıyordu.

Kaynak: internethaber