1 Kasım Genel seçimlerinin ardından şehri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) temsil eden Samsun'un 9 vekilinin aradan geçen sürenin ardından performanslarını analiz ediyoruz.

TBMM'de AK Parti'nin 6, CHP'nin 2, ve MHP'nin 1 milletvekili bulunuyor. Şimdi Samsun'un vekillerinin sergiledikleri performansları değerlendiriyoruz.

Akif Çağatay KILIÇ (AK Parti): Gençlik ve Spor Bakanı oluşu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın A Takımı kadrosunda bulunması yükünü fazlaca arttırıyor. Buna Rağmen fırsat buldukça Samsun'u ihmal etmiyor.















Ahmet DEMİRCAN (AK Parti): Geçmişte de fazla ön plan siyaseti olmadığı bilinen Demircan aynı tutumunu yeni partisinde de sürdürdüğü gözleniyor.

 











Çiğdem KARAASLAN (AK Parti): Samsun'u fazla tanımaması ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olması sebebiyle henüz Samsunlularla tam manasıyla vakit ayıramadığı gözleniyor. 













 Fuat KÖKTAŞ (AK Parti): Siyasetin içinden gelen biri olarak gerek iş dünyası, gerekse halkla eski tanışıklığı kendisini Samsun siyasetinin şimdiden Ankara'daki yeni adresi olmuş gibi gösteriyor. Bu özelliğinden dolayı da en çok ziyaret edilen vekil olarak göze çarpıyor.












Hasan Basri KURT (AK Parti): Sadece Samsun Milletvekili... Belki partililerle görüşüyordur. Ama Samsun halkıyla ortak bir çalışma içerisinde olmadığı gözleniyor.













Orhan KIRCALI (AK Parti): Siyasetin yeni yüzü, zaman yorum yapmak için erken...













Hayati TEKİN (CHP): Sırlar dünyasının yeni vekili... Belediye Başkanlığından sonra vekil olunca da sırra kadem bastı. Partililerine sorduk; onlar da görürseniz bize de haber verin yorumunda bulundular.













Kemal ZEYBEK (CHP): Ne söylediğini ne yaptığını anlamak zor. Halk siyasetinden çok, parti içi siyasete egemen olma gayretinde.













Erhan USTA (MHP):Nerede olduğunu Samsunlular değil, görüşüne başvurduğumuz partilileri de bilmemekte.