MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Sarıyer’deki Seçim İrtibat Bürosu önünde yaşanan gerginliğe ilişkin yazılı açıklama yaptı. Karataş, “Terörü meslek edinmiş mihrakların tahrik ve tacizleri gayesine ulaşamayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi sokakta değil sandıkta olacaktır” dedi.
MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, “Türkiye tarihin en önemli seçimine hızla giderken huzursuzluk çıkarmaya çalışan karanlık odaklar boş durmamaktadır. Özellikle seçimin güvenliğini sabote etmeyi amaçlamış terör örgütleri provokasyona yatırım yaparak karışıklığı ve kaosu tırmandırmak emelindedirler. Kan ve terör lobisi milliyetçi ülkücü hareketi hedef alarak Türkiye’yi ve özelde İstanbul’u gerilim ve husumete mahkum etmeyi planlamaktadır” dedi.
Soğukkanlılığın ve sağduyunun muhafaza edileceğini belirten Karataş, “Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul’da soğukkanlılığını ve sağduyusunu her şartta muhafaza edecektir. Hiçbir saldırı sataşma ve kışkırtma yürüyüşümüzü bozamayacaktır. Sarıyer’de partimizi ve dava arkadaşlarımızı hedef alan hain saldırının herhangi bir sonuç doğurması da mümkün değildir. Terörü meslek edinmiş mihrakların tahrik ve tacizleri gayesine ulaşamayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi sokakta değil sandıkta olacaktır” ifadelerini kullandı.
Karataş, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Şunu da herkes anlamadır ki sabrımızı test etmeye kimse cüret etmemelidir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin her oyunu bozmaya gücü yetecektir. Metanetimizi koruyarak kavga ve karmaşa planlayan çevrelere azami uyanıklılık göstererek her tuzağı aşacak her tezgahı faillerinin başına demokratik vasıtalarla geçireceğiz.”