Düzce Belediyeler Birliğine bağlı ilçe ve belde belediye başkanları Akçakoca’da bir araya geldi.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaret Akçakoca Merkez camiinde kılınan öğle namazı ile başladı. Cami çıkışı başkanlara kısa bir şehir içi turu attıran Başkan Yemenici, tarihi çarşıda devam eden restorasyon çalışması hakkında bilgi verdi. Geziye kısa bir yemek molası veren başkanlar, yemeğin ardından Kınık Köyünde fidan dikme etkinliğine katıldı.

Akçakoca’ya bağlı Kınık Köyünde daha önce oluşturulan Vali Recep Yazıcıoğlu Hatıra Ormanı ve Mesire alanında fidan dikme töreni gerçekleştirildi. 1980’li yıllarda Akçakoca Kaymakamlığı yapan merhum vali Recep Yazıcıoğlu adını yaşatmak için oluşturulan Recep Yazıcıoğlu Hatıra Ormanı ve Mesire alanında fidan dikme töreni ile yeni yaptırılan ahşap motifli çeşme açılışı yapıldı.

Akçakoca Kaymakamlığı öncülüğünde yapılan törene Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, ilçe ve belde belediye başkanları, Akçakoca Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci, protokol üyeleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldığı tören renkli görüntülere sahne oldu. Ellerinde küreklerle çam fidanı diken protokol üyeleri, yeni açılan çeşmeden bol bol su içtiler. Diktikleri fidanlara elleriyle su döktüler.

Ardından 15 Temmuz Değirmenağzı şehitler parkını gezildi , başkanlar Ceneviz kalesi restorasyon projesi ile Yukarı mahallede restorasyon çalışması tamamlanmak üzere olan Hopali konağı ile kadınlar pazarını incelemelerde bulundular. Başkanların gezisinde Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk de yer aldı.