MARDİN Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Ağrı Büyükşehir Belediye Başkanı Sırrı Sakık, İzmir'de düzenlenen toplantıda Mardinliler ile buluştu.  Ahmet Türk, "Bizim barış ve demokrasi mücadelemizden rahatsız olanlar var. 7 Haziran'da halklar, Türkiye'de Kürtlerin olmadığı bir siyasetin olmayacağını göstermiştir" dedi.
HDP İzmir Milletvekili adayı Mülkiye Birtane ile HDP İl Eş Başkanı Dilek Aykan'ın da katıldığı toplantıda konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, AK Parti iktidarının yürüttüğü politikaları eleştirdi. 1 Kasım seçimlerini AK Parti'nin bu politikalarına karşı var olma mücadelesi ve sistemi değiştirme hamlesi olarak görmek gerektiğini söyledi. Kürt halkının mücadele ile bugün Ortadoğu'da önemli bir konuma geldiğini belirten Türk, bu mücadelenin yalnızca Kürt halkı için değil tüm halklar için özgürlük sağlayacağını savundu. Ahmet Türk, "Bizim barış ve demokrasi mücadelemizden rahatsız olanlar var. Kürtlerin kendi statülerini sağlamasını engellemeye çalışan güçler devrede. Ancak 7 Haziran'da halklar Türkiye'de Kürtlerin olmadığı bir siyasetin olmayacağını göstermiştir" dedi.
Kürt siyasi hareketinin Ortadoğu'daki değişimin önemli aktörlerinden olduğunu öne süren Ahmet Türk, 1 Kasım seçimlerinin baskıcı sistemi değiştirmeye yönelik bir hamle olarak görülmesini istedi. "Bizim meselemiz parlamento değil, ancak 7 Haziran'da aldığımız başarıyı gösteremezsek, bizi sindirdiklerine inanacaklar ve baskıyı artıracaklar" diyen Türk, AK Parti'nin yürüttüğü politikanın yalnızca Kürtleri değil, tüm ezilen ve ötekileştirilenleri incittiğini söyledi.
Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık da toplantıda yaptığı konuşmada olağanüstü bir süreçten geçildiğini dile getirip, 1 Kasım seçimleri öncesinde bölgede 1990'ları aratmayan baskılar olduğunu iddia etti. Valilerin ve kaymakamların bölgede iktidar partisinin il başkanları gibi çalıştığını savunan Sakık, "HDP politikalarından, HDP'nin halkları bir araya getirerek parlamentoya girmesinden korkuyorlar. Mezarlıkları bombalıyorlar. Sorarım size dünyanın hangi ülkesinde ölüye bu kadar saygısızlık var. Bu üykeyi böleceksiniz diyorlar. İzmir'den söylüyorum. Biz size bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz. HDP bu ülkenin, geleceğinin teminatıdır" dedi. Sırrı Sakık, konuşmasının sonunda isyanın adresinin dağlar değil, demokratik siyaset olduğunu söyledi ve vatandaşları 1 Kasım'da sandığa gitmeye, sandıklara sahip çıkmaya çağırdı.

FOTOĞRAFLI