Mersin’in Erdemli Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla özellikle fırınlara yönelik denetimlerini artırdı.
Erdemli Belediyesi, Ramazan ayının girmesiyle birlikte ilçe genelinde yaptığı sıhhi ve gayri sıhhi iş yerleri denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle fırınlar üzerinde yoğunlaşan zabıta ekipleri, denetimlerinde temizlik, ürün gramajları ve işletmelerin ruhsatlarını kontrol etti. Zabıta ekipleri, evrakında eksik bulunan, halk sağlığına ve çevre temizliğine önem vermeyen işletmelerin kapatıldığını bildirdiler.
Denetimlere ilişkin açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçe genelinde periyodik olarak devam eden zabıta denetimlerinin Ramazan ayı münasebetiyle sıklaşarak devam ettiğini belirtti. Özellikle pide ve ekmek tüketiminin arttığı bu günlerde fırınların daha sıkı gözetime tabi tutulduğunu ifade eden Tollu, amaçlarının vatandaşın temiz ve tam gramajlı ürünlerle buluşturulması olduğunu kaydetti. Tollu, yapılan kontrollerin sıkı bir şekilde devam edeceğini ve halkın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde Ramazan ayını idrak etmeleri konusunda azami hassasiyet gösterileceğini dile getirdi. Gıda güvenliğinin son zamanlarda çok önem kazandığına dikkat çeken Başkan Tollu, “Ürünleri hijyen şartlarında ve gerekli gramaja uygun şekilde tüketiciyle buluşturmak için belediyemiz bünyesinde istihdam ettiğimiz gıda mühendisi, çevre sağlık teknisyeni ve zabıta ekiplerimizle beraber belli periyotlarda iş yerlerimizi denetliyoruz. Gerekli şartları yerine getirmeyen işletmelere en ağır ceza uygulanacaktır” dedi.