Mesut IŞIK- Büşra KAYA / GEBZE(Kocaeli), () - Kocaeli’nin Gebze İlçesi'nde Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren IFF Aroma Esans Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de 2 işçinin iş akdinin feshedilmesi üzerine, 90 işçi işi bırakarak arkadaşlarına destek eylemi başlattı.
İşçilerin iddialarına göre, fabrikada  ustabaşı olarak çalışan Murat Erzurum ile yine uzun süredir operatör olarak çalışan İlkay Akgün 7 Eylül pazartesi günü, Tek Gıda İş Sendikası'na  üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldı. Bunun üzerine diğer 90 işçi işbaşı yapmayarak arkadaşlarına destek eylemi başlattı.
İş akdi feshedilen Murat Erzurum  yaptığı açıklamada, Anayasal haklarını kullanarak  işyerine sendika getirmek istediklerini belirterek şunları söyledi:
"En doğal hakkımızı kullandık ve sendikayı buraya getirdik. Biz bakanlığın bizden istediği sayı çoğunluğunu aldık. Sözleşme tespitimizi aldık. Fakat işveren de anayasal hakkı olduğu için itiraz etti. Biz her şey yolunda gitsin diye hiçbir şey yapmadık. Normal çalışmamıza devam ettik süreç sonuçlanana kadar. Ama işveren bize baskı yapmaya başladı. Burada 8- 9 senedir çalışan arkadaşlarımız var."
Bu arada sendikenin Gebze Şubesi yöneticileri de fabrikaya gelerek işçilere destek verdi. 
FİRMA AVUKATI: EYLEMLER YASAL DEĞİL
İşçiler bugün de işbaşı yapmazken, IFF Aroma Esans Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin  avukatı Selin Gürel yazılı açıklama yaptı. Gürel açıklamasında şöyle dedi:
''Müvekkil şirket; çalışanlarının anayasal hakkı olan sendikalı olma hakkına saygılıdır ve bu hakka hiçbir müdahalesi söz konusu değildir. Sendikanın yetki belgesine karşı müvekkil şirket de anayasadan ve kanunlardan doğan dava hakkını kullanmıştır ve Kocaeli 3'üncü İş Mahkemesi’nin 2015/417 E. sayılı dosyası ile yetki belgesinin iptali davasını açmıştır. Dava halen devam etmekte olup, gösteri ve eylemlerde haklı olduğunu iddia ve ifade eden sendika, davalı olduğu süre içerisinde herhangi bir cevap dahi vermemiştir. Bu sebeple de sendikanın bugün itibariyle yetkisi bulunmamaktadır. Yapılan eylemler yasal değildir."