Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatından bir son dakika haberi geldi. DHA'nın geçtiği habere göre operasyona katılan Türk askerlerinin bulunduğu El Bab bölgesinde, terör örgütü IŞİD unsurları saldırdı. Çıkan çatışmada çok sayıda teröristin öldürüldüğü, şehit ve yaralıların olduğu iddia ediliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve 120’nci gününe giren ’Fırat Kalkanı Harekatı’ ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu mensuplarının ilerlemeye çalıştığı El Bab yakınlarındaki Türk askerlerinin konuşlu olduğu sahra hastanesinin kurulu olduğu bölgeye terör örgütü IŞİD tarafından saldırı düzenlendiği iddia edildi.

ÇOK SAYIDA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Çıkan çatışmada çok sayıda DEAŞ teröristi etkisiz hale getirilirken, şehit ve yaralılar olduğu belirtildi. IŞİD saldırısının püskürtülmesinin ardından yaralıların sınır hattına taşınması için çalışma başlatıldı.
Kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenilirken yaralı askerlerin getirileceği Kilis ve Gaziantep’teki hastanelerde teyakkuz durumuna geçildi.

Hain saldırıda şehit düşen askerlerin de bölgeye sevk edilen ambulans ve helikopterler ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na taşınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.