Kütahya Belediyesi ve Kültür Değerleri Koruma ve Yaşatma Derneği, (KÜDER) başta Kütahya’yı fetheden Hazer Dinari olmaz üzere şehitler ile kentte görev yapan merhum yöneticilerin ruhlarına atfen hatim okuttu.
Yeşil Camii’ndeki dua öncesi, KÜDER’in onursal başkanı Mustafa Kalyon, cemaate Hazer Dinari’nin hayatıyla ilgili bilgiler sundu.
Kalyon, geçmişten bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kütahya’nın, 1074 yılında İmadeddin Hazer Dinari tarafından bir Hıdırellez günü fethedilerek Türklerin eline geçtiğini söyledi.
Kent ve çevresinin 1097 yılında Haçlıların istilasına uğradığını belirten Kalyon, 1230’da 1. Alaattin Keykubat döneminde yeniden Anadolu Selçuklu Devleti egemenliğine girdiğini bildirdi.
Mustafa Kalyon, Anadolu Selçuklu Devleti’nin 1277’de dağılmasından sonra Germiyanoğulları Beyliği’nin başkenti olan Kütahya’nın, Germiyan Beyi 2. Yakup’un 1429’da ölümünün ardından Osmanlı Devleti’ne katıldığını ifade etti.
HATİM DUASINI MÜFTÜ VEKİLİ NİHAT KÖK YAPTI
KÜDER Başkanı Turhan Bayatlı da, derneğin 1959 yılında kurulduğunu belirterek, katkıları sebebiyle Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve cemaate teşekkür etti.
Kütahya Bölge Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencileri tarafından okunan hatimlerin duasını, İl Müftü Vekili Nihat Kök tarafından yapıldı.
Duaya Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da katıldı.
Toplu dua sonrası cami cemaatine pilav ve ayrın ikramında bulunuldu. (EFE)