Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, ’Dünya Su Günü’ etkinlikleri kapsamında ilk kutlamasını Gülnar ilçesinde başlattı.
Gülnar ilçesindeki etkinlik öncesinde ilçe milli eğitim müdürülüğünü ziyaret eden MESKİ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Yaşar Ok, 22 Mart Dünya Su Günü programına ilişkin Gülnar başta olmak üzere tüm ilçelerde yapılacak etkinlikler zinciri hakkında bilgiler verdi. MESKİ Genel Müdürlüğü, 9-23 Mart tarihleri arasında sürecek olan etkinliklerinin birincisini Gülnar ilçesinde gerçekleştirdi. Etkinlikte Gülnar’daki ilkokul öğrencilerine içme suyunun kaynağından musluğa, su bilinci oluşturulması, su tüketiminde dikkat edilmesi gereken unsurları slayt halinde anlatıldı. Hayatın kaynağı olan suyun verimli kullanılmasına ve azalan su kaynaklarına dikkat çekmek için gerçekleştirilen ’Dünya Su Günü’ etkinliği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Öğrenim Birimi işbirliği ile birlikte düzenlendi. Doğaya sahip çıkmanın önemine vurgu yapmak ve geleceği korumak adına yapılan etkinliğe Gülnar ilçe Milli Eğitim Müdürü ve Gülnar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ile öğretmenler katıldı.
Etkinlik kapsamında açılış sunumunu yapan MESKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığından Yasemin Kaya, kaynaktan bardağa suyun serüveni ve MESKİ Genel Müdürlüğünün hizmetleri hakkında bilgi verdi. Gülnarlı öğrencilere, suyun kaynağından bardağa gelinceye kadar yapılan arıtma çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterisinin ardından Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Öğrenim Birim Gönüllüsü Ezgi Yassıbağ, su tasarrufu ve dünyada suyun önemi hakkında bilgiler verirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun sergilediği Kavuklu ve Pişekar ortaoyunu öğrencilerden alkış aldı.
Eğitim seminerinin sonunda Dünya Su Günü etkinliklerine katılan öğrencilere ve öğretmenlere su tasarrufunu içeren broşürler ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Gülnarlı öğretmenler ve öğrenciler eğitim etkinleri için Gülnar’a gelen MESKİ Genel Müdürlüğü’ne Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Öğrenim Birimi’ne , Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularına bu imkanı sağlayan başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a, MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak’a ve MESKİ yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ettiler.