YALOVA’da 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 16'ncı yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi. Törende depremde ölenler dualarla anıldı.
Depremde hayatını kaybedenler için 17 Ağustos Parkı’nda bulunan Deprem Anıtı’nda anma töreni düzenlendi. 2 bin 504 kişinin hayatını kaybettiği, 10 bin 201 bina ve işyerinin yıkıldığı Yalova’da bu yıl düzenlenen törene Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari ile parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Aradan geçen 16 yıla rağmen acılar yürekleri dağlarken vatandaşlar o büyük afetin simgesi olan Deprem Anıtı’na akın ederek anıtı çiçeklerle donattı.
Program Yalova Belediyesi’nin sessiz yürüyüşüyle başladı. Yalova Meydanı'ndan hareket eden Yalovalılar, Gazipaşa Caddesi'nden üzerinden Deprem Anıtı’na yürüdü. Yürüyüş ardından anıtın önünde saygı duruşunda bulunuldu. Anıtta yakınlarını kaybedenler dualar okudu. Büyük felakette yaşamlarını yitirinlerin isimlerinin yazılı olduğu mermer bloklara çiçek koyan Yalovalılar, deprem döneminde çekilen fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi. Anma programında İl Müftülüğü görevlileri Kuran-ı Kerim ve ilahiler okudu. Saatler 03.02’yi gösterdiğinde etkinliğe katılanlar depremde hayatını kaybedenler için dua okudu.

FOTOĞRAFLI