Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 5 sene önceki sinerjiyi tekrar yakalamaları durumunda başarının geleceğini söyledi.
Türkiye’nin en aktif ve en büyük kent konseyi olan Bursa Kent Konseyi (BKK), kurumsal katılımcı ve bireysel üyeleriyle geleneksel Ramazan buluşması’nda bir araya geldi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Büyük Teras’ta verilen iftar davetine, Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Büyükşehir belediye Başkanı Recep Altepe, BKK Başkanı Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Bursaspor Teknik Direktöre Ertuğrul Sağlam, antrenör Ömer Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, BKK Yürütme Kurulu üyeleri, meclislerin temsilcileri, çalışma gruplarının üyeleri, ilçe kent konseyi temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
BAŞKAN ALTEPE: "BU EMANET ŞİMDİ BİZLERDE"
BKK yapısının ve çalışmaların yer aldığı film gösteriminin ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kardeşlik ayı olan Ramazan’ın tüm halka bereket ve huzur getirmesini diledi.
Ramazan ayının en güzel şekilde yaşandığı şehirlerden birinin Bursa olduğunu kaydeden Altepe, "BKK toplumun her kesimini iftar yemeğinde bir araya getirerek örnek tablo oluşturuyor. Semih Pala, Bursa’yı seven, 25 senedir birlikte siyaset yaptığım ama heyecanı hiç dinmeyen bir arkadaşımız. BKK ile örnek işlere imza atıyorlar. Tüm gönüllüleriyle birlikte sadece Bursa’ya hizmet etmeyi amaçlıyorlar. Vatandaşlarımız kararları alıyor, bizler uyguluyoruz. Bursa’yı ve Bursalıları seviyoruz. Herkesin yaşamak istediği bir şehirdir Bursa. Bu yüzden tarihin ve medeniyetin başkenti Bursa’ya hepimiz sahip çıkmalıyız ve üstümüze düşen görevleri yapmalıyız. Ecdadımız sürekli hizmet peşinde koştu. Gittiği yerlere huzur ve kardeşliği götürdü. Bu emanet şimdi bizlerde" diye konuştu.
UNESCO’nun birçok dalda Bursa’yı örnek aldığını hatırlatan Altepe, “Dünyanın en hızlı gelişen dördüncü şehriyiz. Hayat kalitesi açısından dünyada 48., Türkiye’de birinci sırada bulunuyor. Bunları hep birlikte başarıyoruz. Daha yolun başındayız ve hedeflerimiz büyük. Ramazan ayının, şehrimize, ülkemize, coğrafyamıza, dünyanın her bölgesindeki Müslümanlara güzellikler getirsin. Rahmet ve bereket getirsin. Yanı başımızdaki akan kanların durması için dua ediyoruz” dedi.
SAĞLAM: "ALLAH BİZİ BURSALILARA KARŞI MAHCUP ETMESİN"
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, yaklaşık iki buçuk yıl önce ‘Tekrar gelmek için şimdi ayrılıyorum’ dediğini hatırlatarak, bu süreçte Bursa’dan uzaklaşmadıklarını söyledi.
15 gün önce Bursaspor ile tekrar sözleşme imzaladıklarında taraftarın desteğini gördükten sonra Bursalıların da kendisinden hiç kopmadığını hissettiğini ifade eden Sağlam, “Allah bizi Bursalılara karşı mahcup etmesin. Bursa güzel bir şehir. Karşımızda yaşadığı şehri sahiplenen, sıkıntılarına çözüm arayan, Bursa’yı daha yaşanabilir olması için gönüllü olan, koşturan insanlar var. 5 sene önce Türk futbol tarihine altın harflerle yazılan başarıyı, ekip bütünlüğü, şehrin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, medyamız, taraftarımızın ile vatandaşlarımızın ortak desteğiyle ve bunu şehir hareketine dönüştürerek elde ettik" açıklamasını yaptı.
"DUA VE DESTEKLERİNİZİ EKSİK ETMEYİN"
Bu süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de büyük desteklerini gördüklerini dile getiren Sağlam, “Bu sinerjiyi tekrar yakalarsak başarıyı da tekrar yakalayabiliriz. Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrimize, ülkemize hatta dünya futboluna güzel bir stat armağan ediliyor. Bu sorumluluğun bilincindeyiz. İyi bir takım oluşturarak, taraftarımızın ve Bursalıların desteğiyle aynı başarıları tekrarlamak istiyoruz. Bizlerden dualarınızı ve desteğinizi eksik etmeyin” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Vali Yardımcısı Ergün Güngör, BKK Başkanı Semih Pala, Antrenör Ömer Erdoğan sahneye çıkarak BKK gönüllüleriyle karşılıklı olarak ‘Yeşil Beyaz, Şampiyon Bursaspor’ tezahüratı yaptı.