Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tuğgeneral Mustafa Yılmaz’ın çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmasının ardından komutanlık görevini vekaleten üstlenen 22. Piyade Eğitim Alay Komutanı Albay Nihat Ergün, 12. Piyade Eğitim Alay Komutanı Albay Ahmet Emrullah Akkurt ve diğer subaylar tarafından karşılanan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçek vatansever evlatlarının darbe girişimine gövdelerini siper ettiklerini söyledi.

Darbe girişimi hayatını kaybeden demokrasi şehitlerine rahmet dileyip millet iradesinden yana olan Türk Silahlı Kuvvetleri personeline şükranlarını sunan Başkan Özdemir, “Menfur olaya karışmadılar. Milletimizin yanında oldular. Milletin seçmiş olduğu başkomutanı olan Cumhurbaşkanımız, Genelkurmay Başkanımızın emirleri ve direktifleri etrafında milletimizin iradesine saygı duydular” dedi.
Özdemir’in yanı sıra Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, Amasya Esnaf Odaları Birliği İsa Köse, Albay Nihat Ergün, Memur Sen Amasya İl Başkanı Recep Eliaçık, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Ünverdi ve Türk Ocakları Amasya Şubesi Başkanı Ahmet Zeytünlü’nün de aralarında olduğu konuklarına destek ziyaretleri için teşekkür eden Albay Nihat Ergün de, “Biz her zaman devletimizin, milletimizin, vatanımızın birliği, bütünlüğü için hep beraberiz. Bunda kimsenin şüphesi olmasın. Her zaman milletimizin, devletimizin yanındayız” diye konuştu.

Ergün, çay ikramında bulunup komutanlık binası önünde fotoğraf çektirdikleri konuklarını geldikleri araçlara kadar uğurladı.