Karabük’te 25 haftalıkken doğan ve 64 günlükken yapılan muayenesinde göz hastalığı tespit edilen Ömer Alp bebek, ambulans helikopter ile Eskişehir’e getirildi.
Karabük’te 25’inci haftasında 740 gram olarak doğan Ömer Alp Açıkgöz’ün, 64’üncü gününde yapılan doktor muayenesinde prematüre doğan bebeklerde görülen bir göz hastalığı olan Prematüre Retinotapitisi (ROP) tespit edildi. İki gözünde de rahatsızlığın belirlenmesi üzerine sağlık ekipleri, minik Ömer Alp için seferber oldular. Ankara’dan havalanan helikopter ambulans, Karabük’ten Ömer Alp bebeği alarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi’ne getirdi. ESOGÜ Meşelik Kampüsü’ndeki helikopter alanına indirilen Ömer Alp bebek, burada 112 Acil Servis ekipleri tarafından karşılandı. Hava ambulansı doktoru, minik Ömer Alp’i 112 ekiplerine öperek teslim etti.
Ambulansta kuvöze alınan bebek, ESOGÜ Tıp Fakültesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Minik Ömer Alp’in gözündeki rahatsızlıktan dolayı burada ameliyat olacağı öğrenildi.