Behçet DALMAZ/HAKKARİ,()-HAKKARİ'de, 23 Nisan ile Sermaye Pisasası Kurulu (SPK) İlk ve Orta Okulu'nun öğrencileri okul meclis başkanlığı seçimi için sandık başına gitti.
Hakkari'de 'de 23 Nisan İlk ve Ortaokulu'nda eğitim gören bin 300, Sermaye Piyasası Kurulu ilk ve Ortaokulu'nda okuyan 770 öğrenci, 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi' kapsamında okul başkanlığı seçimi için seçime yaptı. Seçim oncesi öğretmenler, öğrencilerine oy pusulalarını gösterip, nasıl oy kullanacaklarını anlattı.
23 Nisan İlk ve Ortaokulu'nda okul başkanlığı seçimi için 10 aday, Sermaye Piyasası Kurulu İlk ve Ortaokulu'nda ise, 20 aday yarıştı. Sermaye Piyasası Kurulu Okul Müdürü Yusuf Demir, demokrasi kültürünün geliştirilmesi için yapılan Meclis başkanlığı seçiminin önemli olduğunu belirterek," Öğrencilerimizin küçük yaşta demokrasi eğitimi almaları için Türkiye genelinde okul meclisleri çalışması var. Bizler de bunu çok ciddiye alarak ve gereken önemi vererek böyle bir seçim yapıyoruz. Bu adaylar arasında orta okullarda Berşan Korkmaz , ilk okullarda ise Ceyda Yamaç Okul Meclis başkanı olarak seçildi" dedi. Diğer okuldaki seçimin ise devam ettiği belirtildi.

FOTOĞRAFLI