GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) 2015-2016 akademik yılı 10'uncu yıl açılış töreni, düzenlenen törenle yapıldı.

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, merkez rektörlük konferans salonunda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada, taşradaki üniversitelerin sayısının hızla arttığını söyledi.

Her ilde bir üniversite olduğunu ve Giresun Üniversitesi'nin de Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden kopan bir üniversite olduğunu belirten Attar, şunları kaydetti:

"Giresun Üniversitesi'nin etrafından Ordu, Samsun ve Trabzon illeri büyükşehir. Bu durumda Giresun Üniversitesi'nin ne yapması gerekiyor diye düşündük. Bunun sonucunda bilimsel yol haritası çizilmesi noktasında görüşe karar verdik. Dünyanın farklı ülkelerinden önemli bilim adamlarını Giresun'da ağırladık. Son günlerde açıklamalarıyla dünya kamuoyunda yer alan Rusya Devlet Başkanı Putin'in danışmanı da geçen yılki sempozyumda var olduğunu tanıtım filminde gördünüz."

Attar, Giresun Üniversitesi şehir merkezinde 90 bin metrekare alanda inşaatlarını tamamladığını dile getirerek, "İçerisinde 40 adet Harvard Üniversitesi'ndekiyle bire bir olan 40 adet amfi bulunmaktadır. Bu inşaatlar TOKİ tarafından kısa süre içerisinde tamamlandı" dedi.

Geçmişte 6 bin öğrenci ile kurulan Giresun Üniversitesi'nde bugün 30 bin ulusal, bin de uluslararası öğrencinin eğitimini devam ettirdiğini ifade eden Attar, ayrıca UNESCO'nun Giresun Üniversitesi'nde kürsü açtığını kaydetti.

Giresun Valisi Hasan Karahan ise Giresun Üniversitesi 10'uncu akademik yılını kutlayarak, "Nice 10'uncu yıllara diyorum. Çünkü Giresun Üniversitesi gelişen, kuzeyin parlayan yıldızı olarak yoluna devam ediyor. Eğitim-öğretim yılınız hayırlı olsun" diye konuştu.

Törene, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Mustafa Doğru, Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, akademik personel ve öğrenciler katıldı.