YALOVA’da, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bir grup partiliyle birlikte seçim çalışmaları kapsamında dün bir kafeteryaya girerek müşterileri selamlamak istedi. İşletme sahibi ise propaganda yaptıkları gerekçesiyle Muharrem İnce’ye müdahale etti. Bunun üzerine İnce ve işletme sahibi arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, bu tartışmanın ardından işyeri, faaliyet alanı dışında kullandığı gerekçesiyle zabıta tarafından tutanakla uyarıldı. 
Tartışma, Yalova'nın merkezi olarak bilinen Gazipaşa Caddesi'nde bulunan Serkan Sert'in kafeteryasında yaşandı. İddiaya göre dün broşür dağıtan CHP'li gençlere izin vermeyen işyeri sahibi, daha sonra kafeteryasına gelip müşterileri selamlamak isteyen Muharrem İnce'ye, "Biz burada siyaset yapılmasına izin vermiyoruz" dedi. İşyerine insanlara selam vermek için geldiklerini söyleyen İnce, yapılan davranışı 'terbiyesizlik' olarak değerlendirince taraflar arasında tartışma çıktı. Bu sırada tartışmayı işyeri sahibi Serkan Sert'in eşi Aylin Sert cep telefonu ile görüntüledi. İnce ardından kafeteryadan ayrıldı.
Bir süre sonra buraya gele CHP'li Yalova Belediyesi'nin zabıta ekipleri, ruhsatta kafeterya olarak gösterilen işyerinin lokanta gibi çalıştığı gerekçesiyle, hazırlanan tespit ve tebliğ tutanağı ile işyerini uyardı. Zabıta müdürlüğü yetkilileri, işyerinin lokanta şekilinde çalışması halinde kapatılacağını belirttiler. 
Muharrem İnce yaşanan bu olayla ilgili açıklama yapmazken, Serkan Sert ise işyerinde sadece CHP'ye yönelik değil, hiçbir partinin siyaset yapmasına izin vermediğini söyledi. Muharrem İnce'den önce CHP'nin broşürlerini bırakmak isteyen iki kişiye izin vermediklerini belirten Sert, 10 dakika sonra gelen Muharrem İnce'nin ekibiyle birlikte işyerinin bahçesinde oturanlarla konuştuğunu anlattı. Sert, "Sözlerinin bitmesini bekledim. Daha sonra kendisine, burada siyaset yapamayacağını söyledim. O ise bana, 'Sen kim oluyorsun ki? Ben buranın milletvekiliyim. İstediğim yere girerim' dedi. 'Müşteri olarak herkes girebilir ama biz siyasi propagandaya müsaade etmiyoruz' dedim. 'Sen buranın sahibi misin?' diye sordu. Evet dedim ben de. 'Terbiyesizlik yapma lan' dedi ve beni itti. 'Terbiyesizliği siz yapıyorsunuz' dedim. O sırada eşim gelmişti ve video çekti. Orada koruması eşimi kolundan tutarak telefonu elinden almaya kalktı. Ardından İnce, 'Ben size birilerini gönderirim, onlarla uğraşırsınız' diyerek ayrıldı. Bir süre sonrada zabıta ekipleri gelip tutanak tuttular" dedi.
BELEDİYE BAŞKANI: HAKKINDA ŞİKAYET VARDI
Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman ise bu işyeri hakkında tutanak tutulmasının, Muharrem İnce ile aralarında yaşandığı öne sürülen olayla hiçbir bağlantısının olmadığını, sadece gelen şikayetler üzerine işlem yapıldığını belirtti. Bu işyeri sahibinin daha önce de kendisine benzer davranışta bulunduğunu bildiren Salman, belediye başkanı seçildikten sonra bu davranışından dolayı işyeri hakkında hiçbir işlem yapmadığını, yapmasının da mümkün olmadığını sözlerine ekledi. 

FOTOĞRAFLI