KASTAMONU (AA) - Terör örgütü PKK’nın güvenlik güçlerine yönelik saldırıları, Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde yapılan yürüyüş ile protesto edildi.

İlçedeki sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerince yapılan teröre tepki yürüyüşünde vatandaşlar, Atatürk Meydanı’nda toplandı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tertip komitesi sözcüsü Erdoğan Topuz, Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunda yaşanan menfur olayların herkesi üzdüğünü dile getirdi.

Saldırıları şiddetle kınadıklarını vurgulayan Topuz, "Türkiye’nin bölgesinde ve dünyadaki yerini hazmedemeyenler kötülük pompalamaya, ölüm kusmaya devam etse de Anadolu kardeşliğini bozamayacaklardır. Terör bir süreliğine topluma zarar verse de yok olmaya mahkumdur. Yüzyıllar boyu her türlü zorluk ve acıya birlikte göğüs gererek galip çıkmayı başaran aziz milletimiz, yolundan ve kardeşlik ikliminden uzaklaşmadan yürüyüşünü sürdürecektir" dedi.

Terörün milleti, dini, iyisi, kötüsü, haklısı, haksızı ve mazereti olamayacağının altını çizen Topuz, terör kimden gelirse, kime yapılırsa yapılsın karşısında olduklarını kaydetti.

Terör olayları nedeniyle kaosa sürüklemeye çalışılan Türkiye'de savaş çığırtkanlığı yapmaya çalışanlara en güzel cevabın barış ve kardeşlik olduğuna dikkati çeken Topuz, "Bu vatan için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Yüce milletimizin başı sağ olsun. Hanönü halkı olarak sağduyu, sabır ve metanetle hareket ederek teröre karşı duruşumuzu sergileyeceğiz. Ülkemize bu acıları yaşatanları, bizleri bölmeye çalışanları affetmeyeceğiz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atan grup, Şehit Mezarlığına kadar yürüdü. Burada İlçe Müftüsü Osman Sağlam tarafından dua edildikten sonra grup dağıldı.

Yürüyüşe Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar da katıldı.