Zonguldak’ta EDES programı kapsamında yürütülen “Biliyorum Engelsizim” projesi çalışmaları başladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 2014 Yılı EDES Programı (Engelliler Destek Programı) kapsamında finanse edilen, Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Zonguldak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ve Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü ortaklığı ile yürütülmekte olan “Biliyorum Engelsizim” projesi çalışmaları başladı.
Zonguldak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından 2014 Yılı EDES Programı Kapsamında sunulan ve uygulanması uygun görülen Projenin toplam maliyetinin 114 milyon 256 bin TL olduğu öğrenilirken, projenin 97 milyon 256 bin TL’sini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 17 milyon TL’lik kısmını ise Zonguldak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin eş finansman olarak sağlayacak.
Proje kapsamında; Engelli bireylerin, engelli yakınlarının ve genel olarak Zonguldak halkının kolaylıkla kullanabileceği; engel gruplarına ve normal kullanıma göre özel olarak tasarlanacak, görme engelliler için sesli komut, işitme engelliler için işaret dili ile yönlendirme gibi ara yüz ve modüllere sahip mobil uygulama ve web sayfası hazırlanarak bu uygulamaların cep telefonlarına, tabletlere ve bilgisayarlara kolaylıkla indirilebilecek yapıda hazırlanması sağlanacak. Hazırlanacak uygulamalar ile engellilik ile ilgili birçok kurumun bağlantıları tek noktada toplanarak ulaşılmak istenen konu ile ilgili bilgilere ve linklere kolaylıkla erişilerek işlem yapılabilecek. Eklenecek olan eğitim videoları ve içerik ( e-öğrenme modülü ) sayesinde kullanıcılar engellilik koruyucu-önleyici faaliyetleri, engellilik grupları, engelli bakımı, sosyal haklar, engelli aracı alma, sağlık raporu alma vs. gibi en çok ihtiyaç duydukları birçok konuda bilgi sahibi olacak ve bu bilgilere ihtiyaç duydukları her an kendi cep telefonlarından, tabletlerinden ve bilgisayarlarından ulaşabilecekler, ayrıca her istedikleri takdirde tekrar izleyebilecekler. Aynı zamanda e-öğrenme modülü için çekilecek eğitim videoları birliğe bağlı hastanelerin mevcut ve alınacak olan led ekranlarından da yayınlanacak.