Bitlis’in Adilcevaz ilçesi Cevizli Mahallesinde 6 yıl önce yapımına başlanan Cevizkent Camii inşaatının bitirilebilmesi için hayırsever vatandaşların yardımını bekliyor.
2009 yılında mahalleli tarafından büyük fedakârlıklarla Cevizli Mahallesinde yapımına başlanan Cevizkent Camii maddi imkânsızlıklar nedeniyle bitirilemiyor. Cevizli Mahallesi muhtarı Rahmi Kapıcı 6 yıl önce inşaatına başlanan cami yapımı için bütün imkanlarını kullandıklarını dile getirerek, caminin eksik kalan kısımlarını yapabilmek için hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi. Muhtar Rahmi Kapıcı, cami inşaatının birinci katında bulunan imam evi, Kur-an Kursu ve taziye evi inşaatının büyük bölümünü bitirdiklerini ifade ederek, ’’Mahalleli ile beraber el ele vererek iki kat olan cami inşaatının birinci katının büyük bir bölümünü bitirerek ancak bu noktaya kadar getirebildik. Caminin birinci katında bulunan Kur-an Kursu ve taziye evini 6 yıldır ibadethane olarak kullanıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ibadetlerimizi yapabileceğimiz caminin ikinci kat inşaatına başladık ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle cami inşaatını tamamen bitiremeyeceğiz. Sadece ikinci katın kaba inşaatını yapabilecek durumdayız. Hayırsever vatandaşlarımız ve işadamlarımız bu konuda bizlere yardımcı olurlarsa inşaatına başladığımız camiyi bir an önce bitirip ibadetlerimizi burada yapmak istiyoruz” dedi.
Yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerin, 0532 591 87 83 numaralı telefonla kendilerine ulaşılabileceklerini belirten Muhtar Rahmi Kapıcı, hayırseverlerin Ziraat Bankası Adilcevaz Şubesindeki 0522 543312575001 cami dernek hesap numarasına yapacağı yardımlarla cami inşaatını biran önce bitirmek istediklerini söyledi.