ANTALYA, () - DÜNYADA hasılat rekorları kıran 'The Lord Of The Rings: Yüzüklerin Efendisi' filminde Frodo Baggins rolüyle ünlenen aktör Elijah Wood, EXPO 2016 Antalya alanına 15 bininci fidanı dikti. Wood, "Üzerinde adımın yazılı olduğu bir ağacımın olması benim için çok özel" dedi.
ABD'li aktör ve film yapımcısı 31 yaşındaki Elijah Wood, DJ performansı için Antalya'ya geldi. Rahatsız olmasına rağmen EXPO 2016 Antalya sergi alanına fidan dikmeyi kabul eden Wood, Aksu İlçesi'ndeki sergi alanında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül tarafından karşılandı.
EXPO'nun sevimli maskotları Ece-Efe ile tokalaşıp yönetim binasına geçen ve kısa süre dinlenen aktöre, proje hakkında bilgi sunuldu. Wood daha sonra alana geçti. Genel Sekreter Yardımcısı Şengül, Wood'a, "EXPO döneminde çocukların kullanacağı bu yol üzerinde ağacınızı dikeceksiniz ve buraya gelen binlerce çocuk sizin ağacınızı görecek" dedi. Wood, EXPO 2016 Antalya Ajansı yöneticilerine bu jestlerinden dolayı teşekkür etti.
ÇİTLEMBİK DİKTİ
119 türde toplam 25 bin fidanın dikileceği alanda, 15 bininci fidanı Elijah Wood toprakla buluşturdu. 'Çitlembik' fidanı diken Wood, isim tabelasını fiedanın gövdesine bağladıktan sonra ilk can suyunu da verdi. Antalya'ya konser için geldiğini söyleyen Wood, "EXPO 2016 Antalya alanında ağacımın olması çok özel ve güzel bir onur. Bu EXPO alanı çok güzel olacak. Üzerinde adımın yazılı olduğu bir ağacımın olması ise benim için çok özel. Bir daha gelip ağacımı ziyaret edeceğim" dedi.
23 Nisan 2016'da kapılarını açacak EXPO 2016 Antalya'da canlı performans sergileyebileceğini belirten Wood, "Bu inanılmaz olur, 23 Nisan'da açılıyor ve tekrar gelmek isterim. Ayrıca Antalya'ya ilk gez geldim çok güzel" dedi. Wood hayranlarına, "23 Nisan 2016'da Antalya'ya EXPO'ya gelin" çağrısında da bulundu.

FOTOĞRAFLI