DÜZCE (AA) - BARIŞ ZENGİN - Düzce'nin Cumayeri ilçesi Dokuzdeğirmen köyündeki bir rafting tesisinin işletmecisi Davut Pirdal, eski buzdolabının kasasını çift kişilik rafting botu yaptı.

 Pirdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rafting sporunun botlarla özdeşleştiğini, farklı tanıtım yolları aradığını söyledi.

Tesisindeki atıl buzdolabının kapakları, rafları ve motorunu sökerek suya indiren Pirdal, batmayan her cisimle rafting yapılabileceğini belirtti. Pirdal, "Daha da değişik şeyleri, şambrel, küvet gibi materyalleri deneyeceğim. Rafting artık botla özdeşleşti ve tanındı. Başka şeylerle de tanıtımını yapalım istedim" diye konuştu.

Buzdolabıyla gerçekleştirilen raftingin, botla yapılandan daha da heyecanlı olduğunu ifade eden Pirdal, şunları kaydetti: 

"Normal botla yapılan rafting öncesi kullanıcılara eğitim veriliyor. Buraya gelen misafirlerimize, müşterilerimize, yanlarında rehber olmadan denetmiyoruz. Heyecan açısından, buzdolabıyla rafting daha heyecan verici. Severek yapıyorsanız bir zorluğu da yok. Bota nazaran daha fazla devrilme tehlikesi var. Aynı şekilde daha hızlı kalkabiliyorsunuz."

Buzdolabına iki kişi binilebileceğini aktaran Pirdal, öz güvene sahip herkesin rehber eşliğinde bu deneyimi Düzce'de yaşayabileceğini sözlerine ekledi.