Adana Valisi Mustafa Büyük, oksijen üreten ormanların yaşamın sürdürülmesinde en önemli gereksinimlerinden biri olduğunu belirterek, ormanların yok olması durumunda, hayatın da yok olacağına dikkat çekti.
Vali Büyük, “Orman Haftası ve Dünya Ormancılık Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajda, ormanların, sadece ağaç ve ağaççık topluluklarından ibaret olmadığını vurgulayarak, "Orman; ağaçlar, hava, su, toprak ve diğer otsu ve odunsu bitkiler, mikroorganizma ve hayvanlarıyla kendine özgü kapalı bir dünya ve bir ekolojik sistemdir. Ormanlarımızın faydaları saymakla bitmez. Başta yaşamın en önemli kaynağı olan oksijen üretirler. Topraklarımızın muhafazası ve erozyonu önlemesi, estetik, sağlık ve rekreasyon, turizm, iklime olumlu etkisi, çevre kirliliğinin önlenmesi, birçok canlı hayvanın barınağı, kereste ve odununun yanında mantar, kekik, adaçayı, defne, sumak, fıstıkçamı gibi binlerce ürünün yetiştiği bolluk ve bereket denizidir ormanlarımız" ifadelerini kullandı.
Dünyada nüfus artışı ve hızla gelişen sanayileşmenin, çevre ve ormanların tahrip edilmesini de beraberinde getirdiğini vurgulayan Vali Büyük, şöyle devam etti:
"Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeni ile de ormanlarımızın olumsuz etkilendiği, yangınların arttığı gözlenmektedir. Bilinçli bir varlık olarak yaratılan insanımızın kendinden sonraki nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakması için ormanlarımızı korumamız, varlığını artırmamız gerekir. Şunu bilmeliyiz ki, orman yok olursa hayat yok olur. Ülkemizin yüzde 27’si ormanlık olmakla beraber, Adana ilimizin ormanlık alanı yüzde 41’dir. İlimizin orman varlığı hem alan olarak hem hacim olarak hem de kalite olarak sürekli artmaktadır. Özellikle son yıllarda Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında ülkemizde 4.2 milyon hektar alanda 4.3 milyar adet fidan yetiştirilmiştir. Bu oranlarla ülkemiz, orman varlığı artan nadir ülkeler arasında yer almayı başarmıştır. Başta orman idaresi olmak üzere, ağaçlandırma çalışmalarını gerçekleştirenleri ve bu çalışmalara katkı sunan herkesi tebrik ediyor, ülkemizde ve Adana’da bu duyarlılığımızın ve gayretlerimizin devam etmesi dileklerimle, ‘Orman Haftası ve Dünya Ormancılık Günü’nü kutluyorum."