İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından düzenlenecek olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, 26 Nisan Pazar günü Tarihi Yarımada’da koşulacak. Dünya çapında rekorlara sahip koşucuların davet edildiği ve bu yıl yeni bir dünya rekoruna ev sahipliği yapması beklenen yarı maratona kayıt için son tarih 10 Nisan Cuma.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından, Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenecek olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, 26 Nisan Pazar günü yerli ve yabancı binlerce sporseverin katılımıyla dünyanın sayılı parkurlarından biri olan Tarihi Yarımada’da düzenlenecek.
Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte erken kayıt dönemi sona ererken, son kayıt tarihi ise 10 Nisan Cuma olarak belirlendi. Yarı Maraton, Çeyrek Maraton, Bayrak Yarışı, Masterlar, Business Maraton, İller ve İstanbul İlçeler kategorilerinde yarışma fırsatı bulacak katılımcılar bu tarihe kadar 50 TL ödeyerek kayıt yaptırabilecek. Bu yıl kontenjanın 10 bin kişi ile sınırlı tutulduğu yarı maraton hakkında ayrıntılı bilgi ve online kayıt için www.istanbulyarimaratonu.org adresi ziyaret edilebiliyor.
DÜNYA REKORU BEKLENİYOR
Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, bu yıl Yenikapı miting alanında başlayıp Balat istikametinden dönüşle yine Yenikapı’da son bulacak 21 kilometrelik parkurda koşulacak. Bu yıl 5 bini aşkın sporcunun katılması beklenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, dünyanın en düz ve en hızlı parkurlarından birine sahip olacak. Dünya çapında rekorlara imza atmış koşucuların davet edildiği yarı maratonun bu yıl yeni bir dünya rekoruna ev sahipliği yapması da bekleniyor. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbullulara Tarihi Yarımada’daki trafiğe kapalı parkurda bölgenin güzelliklerini yeniden keşfetme imkanı sunacak