Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, () - CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın başörtülü kadınların kelepçelenerek gözaltına alınmasıyla ilgili açıklamasına sert tepki gösterdi. Basmacı, Vali Erdoğan Bektaş'ı istifa etmeye ve tüm kadınlardan özür dilemeye davet etti.
Manisa'da paralel devlet yapılanmasıyla ilgili polisin gerçekleştirdiği operasyonda başörtülü kadınların kelepçelenerek gözaltına alınmasına yönelik tepkiler üzerine açıklama yapan ve başörtülü kadınları, 'Toplumda çok olumlu imajla algılanan' kelimeleriyle tanımlayan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'a bir tepki de CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı'dan geldi. Başörtüsüz kadının imajını olumsuz olarak gören Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı istifaya ve kadınlardan özür dilemeye çağıran Basmacı, "Hiç kimse, kılık ve kıyafeti nedeniyle toplumda diğerine göre üstün olamaz. Böyle bir düşünceye sahip bir kamu yöneticisi bir şehri nasıl yönetebilir? 21. yüzyıl Türkiye'sinin çok gerisinde kalmış, muasır medeniyet olgusunu henüz kavrayamamış bir Vali'nin bu açıklaması çok çirkin bir üsluptur. Başörtüsüz kadınları toplumdan ayrıştıran bu dil, tam bir nefret dilidir. Emniyet Müdürü açığa alınırken, böyle bir açıklamada bulunan Manisa Valisi önce tüm kadınlardan özür dilemeli sonra da istifa etmelidir" dedi.
Kadına kelepçe takılmasından Emniyet Müdürü kadar Vali'nin de sorumlu olduğunu kaydeden Basmacı, "Manisa Valisi'nin, özrü kabahatinden büyüktür. Sadece bir kuruma yapılan yardımlar nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan kadınlara kelepçe takılması kabul edilemezken, Vali'nin nitelemesi apaçık bir ayrımcılıktır. Başörtüsü takmayan kadınlar olumsuz bir imaj mı oluşturuyor? Çağdışı kalmış bu kafa, çağdaş Türkiye'de idareci olamaz ve olmamalıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI