TOKAT (AA) - Niksar Belediyesi su ve şişeleme fabrikasının ek bina ve yeni makine parkuru düzenlenen törenle açıldı.

Ayvaz Mahallesi'ndeki su ve şişeleme fabrikasının önünde yapılan törende konuşan Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, ilçede yeni göreve başladığını belirterek, insanların güler yüzlü ve cana yakın olduğunu gördüğünü söyledi.

Suyun bu coğrafyanın işareti olduğunu belirten Kapankaya, "Ayvaz suyumuz daha iyi şartlarda hem Niksarlıların hem de bütün ülkemizin hizmetine sunulacak. Kaynak suyu sektörü ülkemizde gün geçtikçe ilerliyor ve önem kazanıyor. Çünkü bu tarz kaynaklarımız değişik problemlerle azalmakta. Kaynak suyunun ne kadar arandığının, sorulduğunun ve değerini bilen bir insanım" dedi.

Belediye Başkanı Özdilek Özcan ise Niksar Ayvaz Suyu'nun marka değerini ve Niksarlılar için olan önemini anlatmaya kelimeler yetmeyeceğini ifade etti.

Fabrikaya 5 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Özcan, "Bu marka değerin ayağa kalkması Niksar'ımızın Niksarlıların arzu ettiği seviyeye gelmesi, sadece Niksar'da yaşayan değil, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir tarafında yaşayan gurbetçi Niksarlılar ayvaz suyunu çok yakından takip ediyorlar ve buraya yapılan yatırımları önemsiyorlar. Personel ihtiyacını da tamamlayarak yatırımımıza karar verdik. Yaptığımız tespitlerde makine teknolojileri atıl, eski olduğunu tespit ettik. Şu anda zarar etmeyen kar eden bir tesis haline geldik" diye konuştu.

Özcan, yeni makine parkurunu 3 milyon, ek binaya ise 2 milyon lira harcadıklarını sözlerine ekledi.

Fabrika ek binanın açılışı İlçe Müftüsü Ali Canpolat'ın duasının ardından yapıldı.

Daha sonra Kapankaya, Özcan ve katılımcılar fabrikayı gezdikten sonra açılış pastası kesti.

Açılışa, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, AK Parti Niksar İlçe Başkanı Mustafa Eraslan, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.