Ulus’ta bir yıl önce çıkan yangında ahşap tavan süslemelerinin bulunduğu iç kısımları tamamen yanan tarihi Tabakhane Camii, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildi.

Ulus Kevgirli Sokak’ta bulunan, mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait 600 yıllık tarihi Tabakhane Camii’nin restorasyonu tamamlandı.

6 ay gibi kısa bir sürede restore edilen tarihi camide yok olan ahşap desenler tekrar ortaya çıkarken, caminin çevre düzenlemesi de yine Kent Estetiği Dairesi tarafından yapıldı. Restorasyon kapsamında tarihi caminin çatısı yenilendi, iç bölümlerdeki yanan ahşap kısımlar sökülerek sıva raspaları yapıldı. Saçak kaplamaları tekrar yapılan caminin avize, mihrap, minber ve kürsüsü de restorasyon projesine uygun olarak eski özgün haline getirildi. Dış cephesi beyaza boyanan tarihi caminin çevre kaldırımları da yine Kent Estetiği Dairesi tarafından yenilendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulus Tarihi Kent Merkezi’nden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Balamir Gündoğdu, özgün yapısına kavuşturulan tarihi caminin kısa bir süre sonra ibadete açılacağını bildirdi.

ASLANHANE'YE BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

Büyükşehir Belediyesi Ankara’nın Samanpazarı semtinde bulunan Selçuklu dönemine ait tarihi Arslanhane Camii’nin de halılarını yeniledi. Bir süre önce tarihi caminin çevre düzenlemesini yapan Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi, ahşap yapısı ile tanınan tarihi caminin halılarının da yenilenmesini sağladı.