Fikir önemli 
Bir iş fikri olan girişimci adaylarının ‘Sermayeyi nasıl bulacağım?, Kim para verir?’ gibi düşüncelere takılıp zaman kaybetmesine gerek yok. Adres belli: KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı). Devlet, KOSGEB desteği kapsamında iş kuracaklara 50 bin lirası karşılıksız, 100 bin lirası faizsiz kredi (geri ödemeli) olmak üzere 150 bin lira vereceğini duyurdu.



Başvuru KOSGEB’e 
KOSGEB’in ‘Girişimcilik Eğitimi’ne katılarak kursu başarılı şekilde tamamlarsanız önce sertifika alacaksınız ve kendi işinizin patronu olma yolunda ilk adımı atacaksınız. KOSGEB yetkilileri iş fikrinizi onaylarsa desteğe hak kazandınız demektir. Bu destekler yatırım büyüklüğüne göre değişiyor. 50 bin ile 100 bin lira bir üst limit. Yatırımın büyüklüğü kadar kadın ve erkek olmak da destekten alınan payda önemli.



Kadınlar avantajlı 
Devlet, kadınları daha fazla destekliyor. Bu yüzden örneğin; Bursa’da yatırım yapan bir erkek girişimci yatırım tutarının yüzde 60’ını alabilirken, girişimcinin kadın olması durumunda bu oran yüzde 80’e çıkıyor. Daha açık ifadeyle 40 bin liraya bir iş kuran erkek bu yatırımın 24 bin lirasını (yüzde 60’ı) hibe (karşılıksız destek) olarak alırken, kadınlar 8 bin lira daha fazla 32 bin lira (yüzde 80) alıyor.