Ligde geride kalan son 2 haftada 5 puan kaybeden Beşiktaş, yarın Sivas deplasmanından 3 puanla ayrılıp, derbi maçın sonucunu beklemeye başlayacak. Beşiktaş’ın en büyük avantajı ise deplasmanlarda topladığı puanlar.
Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında yarın Sivasspor’a konuk olacak Beşiktaş’ta tek hedef 3 puanla İstanbul’a dönmek. Ligin geride kalan 21. ve 22. haftasında ilk olarak Eskişehir’de 3 puan, daha sonrasında Balıkesirpor’a da 2 puan bırakan Bilic ve öğrencileri, Sivas’ta bu puan kayıplarını telafi etmek istiyor.
SON 2 HAFTA UNUTULACAK
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’de zirve yarışını sürdürürken son 2 haftada kaybettiği puanla bir anda kendini zirve yarışından az da olsa uzaklaştırdı. Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı son 10 maçta 24 puan topladı. Bu 10 karşılaşmada 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Bilic ve öğrencilerini yarın Sivas’ta kritik bir mücadele bekliyor.
DEPLASMAN KARNESİ OLUMLU
Siyah-beyazlı takımın Sivasspor maçı öncesi deplasman karnesine bakıldığında ilginç bir istatistik dikkat çekiyor. 2014-2014 sezonunda ligin geride kalan 22 haftasında 11 deplasman maçı oynayan Beşiktaş’ın, bu 11 mücadelede hiç beraberliği bulunmuyor. Ligde geride kalan 22 haftada 11 deplasman maçına çıkan Bilic ve öğrencileri bu karşılaşmalarda 9 galibiyet ve 2 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Beşiktaş’ın deplasmanda berabere kaldığı maç ise şu an itibariyle yok.
SİVASSPOR EVİNDE SIKINTILI
Yarın saat 14.00’te Beşiktaş’ı konuk edecek Sivasspor, bu sezon evinde oynadığı 10 karşılaşmada sergilediği performansla otoritelerden geçer not alamadı. Anadolu ekibi 2014-2015 sezonunun başlangıcından itibaren evinde oynadığı karşılaşmalarda 12 puan toplayabildi. Sivasspor, evinde oynadığı son 10 karşılaşmada 4 mağlubiyet, 3 beraberlik ve 3 galibiyetle sahadan ayrıldı. İç sahasında inişli-çıkışlı bir performans sergileyen Anadolu ekibi, ilk yarıda Beşiktaş ile oynadığı karşılaşmada ise sahadan 3-2’lik mağlubiyetle ayrılmıştı.
SİVASSPOR’UN LİGDE OYNADIĞI SON 10 MAÇI
Gençlerbirliği: 0 - Sivasspor: 0
Sivasspor: 2 - Galatasaray: 3
Torku Konyaspor: 0 - Sivasspor: 1
Sivasspor: 2 - Akhisar Belediyespor: 0
Gaziantepspor: 1 - Sivasspor: 3
Trabzonspor: 3 - Gaziantepspor: 1
Sivasspor: 2 - Kardemir Karabükspor: 0
Kasımpaşa: 0 - Sivasspor: 0
Sivasspor: 0 - İstanbul Başakşehir: 2
Fenerbahçe: 4 - Sivasspor: 1
SİYAH-BEYAZLILARDA EKSİKLER
Beşiktaş’ta sakatlıkları süren Alexander Milosevic, Tomas Sivok, İsmail Köybaşı, Tolga Zengin ve Cenk Tosun Sivas deplasmanı kadrosunda yerlerini alamayacak. Bugün sabah saatlerinde gerçekleşen antrenman sonrası Sivasspor maçı hazırlıklarını tamamlayan Beşiktaş, 15.00’te özel uçakla Sivas’a geçecek.
MECBURİ 3 PUAN
Bilic ve öğrencileri bu sezon ligde sergilediği performansla geride kalan 22 haftada 48 puan toplayabildi. Sıralamada lider Galatasaray’ın peşinde ikinci sırada bulunan siyah-beyazlı takım ile sarı-kırmızılı takım arasında 3 puanlık bir fark var. Ligde üçüncü sıradaki Fenerbahçe’den 1 puan fazlası bulunan Beşiktaş, yarın puan kaybı yaşanması durumunda Fenerbahçe’nin alacağı en az 1 puanla ligde üçüncü sıraya gerileyecek. Bu sebeple Bilic ve öğrencilerinin Sivas deplasmanındaki mutlak hedefi ise sadece 3 puan almak olacak.
BEŞİKTAŞ‘IN MUHTEMEL 11’İ
Beşiktaş’ın Sivasspor karşılaşmasına, “Cenk, Serdar, Necip, Ersan, Opare, Gökhan Töre, Atiba, Veli, Olcay, (Sosa (Tolgay), Demba Ba” ilk 11’iyle sahaya çıkması bekleniyor.
SİVAS’TA SON DURUM
Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda yarın saat 14.00’da Medicana Sivasspor ile Beşiktaş’ın karşılaşacağı maçı hakem Bülent Yıldıım yönetecek. Yıldırım’ın yardımcılıklarını ise Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz yapacak. Maçın oynanacağı saatlerde ise Sivas’ta havanın 11 derece ve parçalı bulutlu olması bekleniyor.