Dünya’nın en zehirli kertenkele türü olan Gila canavarları Nata Vega Outlet’te bulunan Aqua Vega bünyesinde ki ‘Adrenalin Dünyası’ bölümünde ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.
Arizona’nın Gila nehri vadisinde yaşamalarından ötürü adları bu bölgeden alan kertenkeleler, Kobra ve Mamba yılanlarında bulunan nörotoksin zehrini taşıyor.
Isırdıklarında avının diyaframının durmasından dolayı nefes alamayarak öldüren Gila canavarı , zehirlerinin yüksek dozda acı verdiği bu canlılar tarafından saldırıya uğrayan insanlar, acı çekmemeleri için günlerce morfin etkisinde kalarak tedavi görürler.
Nata Vega Outlet bünyesinde ki Aqua Vega’da yer alan Adrenalin Dünyası’nda ziyaretçilerin büyük ilgisini çeken Gila kertenkelesinin boyu 60 santimetreye kadar büyüyebiliyor. Birçok sürüngen türünün sergilendiği ‘Adrenalin Dünyası ‘nda bir çift bulunan
Gila , kayaların altında, diğer hayvanların sığınaklarında ya da kendi kazdıkları kuyularda bulunan bu zehirli kertenkeleler ağır hareket eden sürüngen cinsinden yer alıyor