Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, yayımladığı iki mektupla korucuların tehdit edildiğini ileri sürdü. HPG Savur ve HPG Baran Alan komutanlığı imzasıyla yazılan gönderilen mektupların birinde korucuların PKK saflarına katılmaları teklif edilirken, diğerindeyse ‘aklınızı başınıza alın, koruculuk sistemi Kürt halkına ihanettir, ihanetin bedeli ağır olur’ tehditleri yer alıyor.
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, korucuların PKK tarafından tehdit edildiğini ileri süren iki mektup yayımladı. El yazısı ve bilgisayar ortamında yazılan ve HPG imzasıyla yazılan tehdit mektuplarına sitem eden Sözen, "Son günlerde bölücü terör örgütü mensupları bölgedeki korucularımıza yönelik çok kapsamlı baskılar yapmakta, evlerine tehdit mektupları göndermekte, sözde din adamlarıyla mesaj göndermek ve koruculuğu bırakmaları istenmektedir" dedi.
Bingöl’ün Yedisu ilçesinde korucuların rehin alınıp darp edildiğini ifade eden Sözen, Diyarbakır’ın Silvan ilçesi ve Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Yayala köyünde korucuların evlerinin önüne tehdit mektupları bırakıldığını söyledi. Bölücü terör örgütü mensuplarının bu tehditlerine korucu camiası olarak canları pahasına direnmeye devam edeceklerini aktaran Sözen, "Bu direncimizi sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğiz. Fakat korucu camiası olarak artık doksanlı yıllardaki gibi güçlü değiliz. Yeni korucu alımı yapılmaması korucu sayımızın giderek azalmasına ve bitme noktasına geldiğini görüyoruz. Kendi hayatlarından vazgeçen bizler çocuklarımızı okutmak için çoğu yerde şehirlerde ikamet etmek zorunda kalıyoruz. Bizler asla görevlerden kaçmıyoruz. Fakat sayımız azaldığından var olan korucularımızın çoğunun 45-50 yaşın üzerinde olmasından dolayı yetersiz kalıyoruz. Korucu camiası olarak bu yapımızla köylerimiz dışında görevlendirilmemiz doğru olmadığını düşünüyoruz. Koruculuk sistemin yaşları genç korucularla takviye edilmesi gerekmektedir. Biz sayı olarak ve lojistik olarak güçlü olduğumuz müddetçe bölücü terör örgütü mensuplarına asla boyun eğmeyeceğimizi herkes çok iyi bilmektedir" diye konuştu.