Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Meclis Üyesi Selma Orhan, bundan sonraki süreçte MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve ekibine destek olacağını açıkladı.
Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Acar, "Yaklaşık 11 aydır, sizlerin desteği ile Aliağamıza hizmet etmeye çalışmaktayım, bu hizmetleri yaparken seçim öncesi 3 yıllık proje çalışmalarını hemen devreye almakla beraber, belediye başkanlığımız dönemimizde yapılmasına öncelik verdiğimiz çalışmalar dışında, taahhütte bulunmadığımız projeleri de hayata geçirmeye çalışıyoruz’’ dedi. Acar, bu çalışmalar esnasında bazı insanların gerek sosyal medya gerekse toplum arasında yanlış bilgilendirmeler yaptığını söyleyerek,’’ Aliağa’da siyaseti bırakın, hizmetleri siyasi algı ile yıpratmaya çalışmayın’’ ifadelerini kullandı.
"Hizmete ve değişime hoş geldin Selma Abla,’’ diyen Acar, Selma Orhan’ı aralarında görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.
ORHAN:’’ACAR’IN HİZMETİNİ GÖRDÜM’’
Acar’ın ardından söz alan Selma Orhan, "Belediye meclis üyesi ve muhtar olarak görev yaptığım zamanlarda; din, dil, ırk, mezhep ve parti ayırımı yapmadan her bir hemşerimin derdine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Kimi zaman bunu başardım kimi zaman yetkimin dışındaki durumlarda başarılı olamadım ama hep savaştım" şeklinde konuştu.
Orhan, belediye başkanlığı boyunca hem Serkan Acar’ı hem de ekibini takip ettiğini söyleyerek şunları kaydetti:’’Mazbatasını aldığı gün söylemiş olduğu “Ben bugünden itibaren tüm Aliağa’nın Belediye Başkanıyım, siyaset 2019’a kadar bitmiştir. Dert Aliağa’ya hizmet derdidir” sözünü sizler gibi ben de test ettim. 30 yıllık bir siyasetçi olarak bu 11 ayda sözünde samimi olduğunu, belediyenin yıllardır çözülmeye muhtaç handikaplarını çözmeye çalıştığını ve gece gündüz hizmet etmeye çalıştığını gördüm.’’
"ALİAĞA’NIN MENFAATİ İÇİN YOLA SERKAN ACAR İLE DEVAM EDECEĞİM’’
Orhan, Aliağa’nın içinde olduğu değişim yolunda; siyasi çekişmeler ve şahsi menfaatler için vakit kaybetmenin Aliağa için zaman kaybı olacağını söyleyerek,’’Bugünden itibaren hizmet etmek için Sayın Serkan Acar ile yola devam etme kararı almış bulunmaktayım’’ dedi. Orhan, yaşanan bu durumun menfaat birlikteliği ile ilgisi olmadığının altını çizdi.
Bu açıklamayla CHP Milletvekili aday adayı olması beklenen Selma Orhan, Milliyetçi Hareket Partisi’ne destek sözü vererek Aliağalıları şaşırttı.